Neramumų užfiksuota ir pačioje Rusijoje. Anot žiniasklaidos, vėl buvo padegtas karinis komisariatas. Sibire, dideliame Bratsko mieste, nežinomas asmuo sviedė į pastatą Molotovo kokteilį.

Liepsnos apgadino du pastato aukštus, policija ieško įtariamojo, kurį užfiksavo vaizdo stebėjimo kamera.

Nuo Vladimiro Putino karo Ukrainoje pradžios Rusijoje būta virtinės išpuolių prieš karinius objektus. Dažniausiai atakų taikiniu ir tampa už rusų mobilizaciją atsakingi kariniai komisariatai.

Okupantai bando gerinti pozicijas

Ukrainos ginkluotosios pajėgos skelbia per parą sunaikinusios tris Rusijos sraigtasparnius ir tris bepiločius orlaivius.

Rusijos kariai mėgina judėti Bachmuto, Avdijivkos kryptimis bei bando gerinti taktines pozicijas pakeliui į Kupjanską.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio biuro patarėjas tvirtina, kad Krymo išlaisvinimas tėra tik laiko klausimas. Esą Krymui patekus į visišką Ukrainos kontrolę, okupantai iš pusiasalio pradės bėgti.

„Pasaulis šiomis dienomis vėl pamatė, kad Rusija meluoja net tada, kai savo pareiškimais atkreipia dėmesį į situaciją fronte. Chersono apšaudymas padegamaisiais šoviniais iš karto po Kalėdų, smūgiai į Kramatorską ir kitus Donbaso miestus. Būtent į civilinius objektus. Ir būtent tada, kai Maskva pranešė apie tariamą ugnies nutraukimą.

Daugiau Rusijos pareigūnų grasinimų Europai ir pasauliui. Ir visa tai tada, kai Maskva kalbėjo apie tariamas paliaubas. Joks Rusijos bandymas manipuliuoti diplomatija ir politika niekada nebesuveiks“, – kalbėjo Ukrainos vadovas V. Zelenskis.

Karas Ukrainoje

Vykstant atstatymo darbams, vėl griaudi bombos

Šešiaaukštis gyvenamasis namas pačiame Charkivo centre dar prieš pusę metų atrodė puikiai. Bet dabar visi virš vieno įėjimo aukštai virto statybinių šiukšlių krūva. Vietiniai dieną, kai į namą pataikė rusų raketa, prisimena, lyg tai būtų įvykę šiandien.

„Sprogimas įvyko ketvirtą valandą, liepos 11 dieną. Dalis pastato smigo žemyn“, – pasakojo vienas vietinis.

„Visi klykė iš panikos, žmonės bėgo pusplikiai, visi buvo apimti siaubo“, – prisiminė kita ukrainietė.

O dabar stebuklingai išgelbėta Valentina kviečia į savo jau atstatytą butą. Sienos plikos ir baldų nėra. Iš komunikacijų – tik šiluma ir šviesa. Bet moteris džiaugiasi ir svečius vedasi į vonią, būtent čia ji slėpėsi išgirdusi sprogimus.

„Stebuklingai likau gyva. Tiesiog atsistojau ir pasilenkiau prie kriauklės. Pakėliau galvą, o čia jau buvo gelbėtojai“, – pasakojo Valentina.

Deja, kol mieste vyksta atstatymo darbai, apylinkėse vėl griaudėjo bombos.

Okupantai Kupjansko miesto rajone pirmadienio rytą apšaudė turgų. Mažiausiai du žmonės žuvo, sužeisti mažiausiai septyni civiliai. Tarp jų – 13 metų mergaitė. Po griuvėsiais gali būti dar žuvusiųjų arba sužeistųjų.

Per Rusijos artilerijos apšaudymą gyvenamajame Chersono rajone žuvo mažiausiai vienas žmogus. Okupantai čia atakavo ir kritinės infrastruktūros objektus. Sugriauta elektros pastotė, maitinanti kelias dideles miesto katilines.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: