Jei kitą sekmadienį vyktų Seimo rinkimai, už LSDP balsuotų 19,1 proc. apklaustųjų. Partjos palaikymas kiek išaugo – gegužę juos rėmė 18,1 proc. gyventojų.

Tuo metu Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, nors gerokai atsilieka nuo socialdemokratų, sugrįžo į antrąją reitingų lentelės vietą. Pastarąjį mėnesį partijai savo balsą būtų atidavę 9,9 proc. respondentų, o gegužę – 7,9 proc.

Trečioje vietoje – dalį paramos praradusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Gegužę už opozicinę jėgą būtų balsavę 9,4 proc. respondentų, o liepą – tik 7,8 proc.

Panašaus palaikymo kaip „valstiečiai“ sulauktų ir Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Už Sauliaus Skvernelio vadovaujamą partiją liepos mėnesį ketintų balsuoti 7,6 proc. apklaustųjų, kai gegužę palaikančiųjų buvo šiek tiek daugiau – 8,2 proc. gyventojų.

Tuo metu valdančiųjų Liberalų sąjūdžio reitingas išlieka stabilus. Kaip ir prieš porą mėnesių, juos palaikyti ketintų 4,3 proc. apklausos dalyvių.

Jei Seimo rinkimai vyktų kitą sekmadienį, už opozicinę Darbo partiją savo balsą atiduotų 3,2 proc. respondentų, Laisvės partija sulauktų 2,7 proc. apklaustųjų paramos, Lietuvos regionų partiją paremtų 2,4 proc. gyventojų.

Tiesa, 12 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų teigė, kad į rinkimus neitų. Dar 26,5 proc. nežinotų, už ką atiduoti savo balsą.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko liepos 12–19 dienomis, gyvai ir telefonu apklausti 1003 pilnamečiai Lietuvos gyventojai.