„Izraelyje šiuo metu pagal RRT pateiktus ryšio operatorių duomenis (SIM korteles), yra apie 180 Lietuvos piliečių (...).

Bendradarbiaujant su RRT ir ryšio operatoriais, NKVC siunčia SMS žinutes Izraelyje esantiems mūsų piliečiams, pateikiant informaciją, kur galima kreiptis prireikus pagalbos“, – Eltai teigė D. Buta, pažymėdamas, kad Izraeliui atvėrus oro erdvę keliautojai gali išvykti iš Irano naktį atakuotos šalies.

Kaip pastebi NKVC patarėjas, šiuo metu Izraelyje užfiksuota mažiau Lietuvos piliečių nei praėjusių metų spalį, kada į šią žydų valstybę įsiveržusi „Hamas“ grupuotė žiauriai nužudė šimtus gyventojų.

Iranas šeštadienio vakare paleido į Izraelį daugiau nei 200 bepiločių orlaivių ir raketų. Kaip teigia Izraelis, 99 proc. raketų ir bepiločių orlaivių pavyko numušti. Irano kariuomenės vadovybės vertinimu, plataus masto antpuolis prieš Izraelį buvo sėkmingas. Kartu Irano prezidentas pareiškė, kad žada griežtesnį atsaką į bet kokį kitą neapgalvotą Izraelio žingsnį.

Delfi primena, kad Užsienio reikalų ministerija atnaujino rekomendacijas dėl kelionių į Izraelį. Plačiau skaitykite čia.