Bendra Užsienio reikalų ministerijos rekomendacija Lietuvos piliečiams – nevykti į Izraelį. Esantiems Izraelyje – imtis atsargumo priemonių, reaguojant į saugumo situaciją (likti viešbutyje, namuose ar kitoje saugioje vietoje, nebūti prie langų, turėti būtiniausių atsargų, maisto, grynų pinigų, būtinai susižinoti artimiausios slėptuvės vietą).

„Saugumo situacija šalyje kinta labai greitai, todėl reikia išlikti budriems, nuolat sekti oficialią Izraelio institucijų informaciją ir vadovautis vietos valdžios patarimais“, – rašoma rekomendacijose.

URM rekomendacijos kelionių

Kaip teigia ministerija, jei jau esate vienoje iš Artimųjų Rytų regiono valstybių, prašoma sekti naujausias žinias ir kelionių rekomendacijų atnaujinimus.

Užsienio reikalų ministerija taip pat primygtinai rekomenduoja nevykti į tam tikras Izraelio ir Palestinos teritorijas. Šiuo metu ypač įtempta situacija yra pasienyje su Gazos Ruožu, Jeruzalėje, Vakarų Krante, taip pat Izraelio šiaurėje esančiose Golano aukštumose bei pasienyje su Libanu, Jenino, Nabluso bei Hebrono regionuose Palestinoje.

Daugiau rekomendacijų ir informacija dėl konsulinės pagalbos skelbiama čia.

Landsbergis: Lietuva griežtai smerkia Irano išpuolį prieš Izraelį


Lietuva griežtai smerkia vėlų šeštadienio vakarą Irano surengtą beprecedentį dronų ir raketų antpuolį prieš Izraelį, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis

„Lietuva griežtai smerkia Irano ataką prieš Izraelį. Raginame visus elgtis kuo santūriau ir skubiai deeskaluoti nestabilią situaciją“, – sekmadienio rytą socialiniame tinkle „X“ paskelbė Lietuvos diplomatijos vadovas G. Landsbergis.

Kaip sekmadienį pranešė Izraelio kariuomenė, šeštadienio vakarą pradėtas Irano antpuolis, kuriam buvo panaudota šimtai bepiločių orlaivių ir raketų, buvo „sužlugdytas“ – naktį 99 procentai iš jų buvo numušti.


Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentas Joe Bidenas po skubaus susitikimo su aukščiausio rango šalies saugumo pareigūnais šiai vis didėjančiai krizei aptarti pažadėjo „tvirtą“ paramą Izraeliui.

Teherano veiksmus smerkia daugelis Vakarų šalių, įskaitant Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Prancūziją.

Iranas ne kartą grasino suduoti Izraeliui smūgį, keršydamas už kruviną balandžio 1-osios išpuolį prieš konsulatą Damaske.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją