„Negirdėjome, kad kas negrįžtų“, – paklaustas, ar mokytojai grįžo į klases, Eltai teigė A. Navickas.

Tačiau nuo aktyvaus streiko planų profsąjunga neatsitraukia. Kaip teigė A. Navickas, jau pirmadienį bus derinami planai grįžti prie aktyviojo streiko lapkričio pabaigoje. Dėl to, A. Navicko teigimu, bus pradėtos diskusijos su mokyklomis, kurios priklauso profesinei sąjungai, tačiau pačios nedalyvavo streike. Pasak jo, bus kalbamasi ir su naujai prie profsąjungos prisijungusiomis ugdymo įstaigomis. O tokių, kaip pažymėjo A. Navickas, vien per pastarąją savaitę atsirado kelios dešimtys. Prie švietimo darbuotojų profsąjungos, tikino jis, prisijungė 20 naujų mokyklų.

„Pradėsime šiandien turbūt kalbėtis su tomis mokyklomis, kurios neprisijungė (prie streiko – ELTA) ir kviesime prisijungti. Turbūt ir mėnesis laiko bus toms diskusijoms“, – savo planais dalinosi A. Navickas.

„Paskutinę savaitę gal 20 mokyklų prisijungė prie profsąjungos. O dar iš mūsų organizacijos maždaug pusė tikrajam streike nedalyvavo, tai mes bandysime aiškintis – gal jie neišdrįso, bijojo – ir pakviesti dalyvauti lapkričio 22 dieną“, – sakė LŠDPS vadovas.

Švietimo darbuotojų profsąjungos nariai ketvirtadienį nusprendė pereiti į pasyviąją protesto fazę ir pilnu pajėgumu streiką pratęsti lapkričio pabaigoje.

„Streiko veiksmus šiek tiek silpniname ir pereiname prie diskusijų su Seimo nariais. (...) Streikas nenutraukiamas“, – susitikime su profsąjungos nariais sakė streikuojančių mokytojų lyderis A. Navickas.

Grįžimas prie streiko lapkričio pabaigoje yra grindžiamas tuo, jog tuo metu Seime bus pradėtas svarstyti kitų metų valstybės biudžetas. Tikimasi, kad parlamentarai išgirs profesinės sąjungos prašymą kitais metais didinti mokytojų atlyginimus ne 21, o 30 procentų.

ELTA primena, kad A. Navicko vadovaujamoji švietimo darbuotojų profsąjunga dar prieš pradedama streiką pareikalavo šiais metais pakelti mokytojų atlyginimus 20 procentų, o kitais metais – dar 30 proc. Iš viso reikalauta darbo užmokestį didinti 56 procentais.

Visgi, jau streiko metu vykusiose derybose profesinės sąjungos atstovai nusileido iki siūlymo didinti pedagogų atlygį 46 procentais.

Galiausiai streikuojantys mokytojai pasiūlė Vyriausybei derėtis dėl atlyginimų didinimo 30 proc. – po 15 proc. nuo kitų metų sausio ir rugsėjo.

Derybų metu Švietimo ministerijos dar rugsėjį pateiktas pasiūlymas kitais metais pedagogų darbo užmokestį didinti 21 proc., nuo sausio atlyginimus pakeliant 10 proc., nesikeitė. Todėl sutarimas dėl šio profsąjungos reikalavimo nebuvo rastas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)