Lietuvos diplomatas, Nepriklausomos valstybės atkūrimo akto signataras Albinas Januška viešai įvertino, kad sprendimas nepakviesti užsienio reikalų ministro yra nepagarba diplomatinei tarnybai, Lietuvai ir V. Zelenskiui.

Griežtai tai, kalbėdamas su Elta, sukritikavo ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas, G. Landsbergio bendrapartietis Žygimantas Pavilionis. 

Lietuvos prezidentūros kvietimo susitikti su Ukrainos vadovo V. Zelenskio delegacija nesulaukęs užsienio reikalų ministras teigė, kad toks sprendimas priimtas ne jo valia.

Pati prezidentūra savo pasirinkimą aiškina lakoniškai: „Lietuvos ir Ukrainos Prezidentų susitikime dėmesys buvo skiriamas karinės pagalbos klausimams. Aptarti karinės pagalbos teikimo, Ukrainos karių mokymo, karo pramonės bendradarbiavimo ir Ukrainos teritorijų išminavimo klausimai, todėl į susitikimą pakviestas Krašto apsaugos ministras A. Anušauskas“. Tokį atsakymą persiuntė Prezidento spaudos tarnyba.

Atkreipė dėmesį į detales

Naujienų agentūros ELTA vyriausiasis redaktorius Vytautas Bruveris specialioje „Delfi“ transliacijoje situacijos nedramatizavo.

„Ir su ta pačia Ukraina būna visko. Čia yra vieša paslaptis, kad prezidento administracija ir jos esminis žmogus Andrejus Jermakas dažnai pats asmeniškai užima tas vietas ir roles, kur turėtų būti ministras Dmytro Kuleba, tame tarpe ir tarptautinėje aplinkoje. Kartais jis veda derybas su užsienio reikalų ministrais“, – pasakojo V. Bruveris.

Tačiau čia jis siūlė atskirti Ukrainos ir Lietuvos reikalus. Jam nuostabą kelia, kad tai vyksta čia Lietuvoje, priimančioje šalyje, kuri vis dar pretenduoja į lyderių garsiausių Ukrainos lobistų, rėmėjų rolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)