Politinių partijų reitingų lentelėje ir toliau pirmauja opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Parama šiai politinei jėgai per mėnesį nuo praėjusios apklausos augo neperžengdama paklaidos ribų, lapkritį už šią partiją būtų balsavę 13,8 procento respondentų, gruodžio rezultatas – 16,3 procento. Aukštesnį rezultatą šioje kadencijoje LSDP turėjo tik praėjusių metų balandžio mėnesį. Po sėkmingų savivaldos rinkimų už socialdemokratus tada būtų balsavę 17 procentų apklaustųjų.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius Lauras Bielinis teigė, jog socialdemokratams šie reitingai itin palankūs, tačiau atveria ir sunkiai išsprendžiamą klausimą – partnerių paiešką.

„LSDP rezultatas, kaip momentinis vaizdas, partijai labai palankus, jie gali dėl to tik džiūgauti. Bet jeigu pasižiūrėtume į rinkiminius rezultatus arba jų tikimybę, tiesiog nelabai būtų aišku, ką patys socialdemokratai galėtų matyti savo koalicijos partneriais, jeigu jie daugumą formuotų kaip daugiausia balsų surinkusi partija.

Šiandien ir valstiečiai su LSDP nelabai sutaria, ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ bei socialdemokratų tarpusavio santykiai ne visiškai aiškūs. Taigi socialdemokratai, turėdami didžiausią palankumą, turi spręsti kitą klausimą – bendradarbiavimo su šalia esančiomis partijomis paiešką“, – Delfi LSDP rezultatą komentavo VDU profesorius L. Bielinis.