Dabartinis šalies vadovas G. Nausėda, gruodžio 7 dieną paskelbęs, kad dar kartą dalyvaus prezidento rinkimuose, toliau išlieka prezidentinių reitingų lyderiu. Ir dar stiprina savo pozicijas.

Paaiškino Nausėdos rezultatą


Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) docentas, politologas Ignas Kalpokas kalbėjo, jog ilgai lauktas G. Nausėdos sprendimas įtvirtino lyderystę ir pakeitė reitingus.

„G. Nausėdos pokytis paklaidos ribas peržengia. Mes prezidento sprendimo laukėme gana ilgai. Ir nors, ko gero, nebuvo daug abejojančių, kad jis prezidento rinkimuose dalyvaus, visgi, keliuose reitinguose prieš šiuos jautėsi jo elektorato nerimas. Reitingai buvo pradėję šiek tiek žemėti, nes tai yra ir tam tikras politinės lyderystės klausimas.

Šiuo atveju rinkėjai galėjo galvoti taip – G. Nausėda kandidatuoja ir galima už jį balsuoti“, – įžvalgomis dalijosi VDU docentas I. Kalpokas.

Naujausi prezidentiniai reitingai, pasak VDU docento I. Kalpoko, tikrai nesiunčia signalų, jog užteks tik vieno prezidento rinkimų turo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)