Jo teigimu, didžiausias iššūkis bus užbaigti pradėtas reformas.

„Gal nereikėtų koncentruotis į pokyčius ir pokyčių kūrimą. Didžiausias iššūkis yra užbaigti pradėtus pokyčius, kad pats procesas būtų sklandus ir neskausmingas bendruomenei. Jeigu tiek kalbėtume apie bendrąjį ugdymą, ar apie sportą – tų pokyčių yra pradėtų. Tą reikia sėkmingai užbaigti“, – tikino naujasis ministras.

G. Jakšto teigimu, prioritetai visgi, yra gana aiškūs.

„Mes turime užtikrinti visiems mokiniams, kurie jie bebūtų, prieinamą, kokybišką švietimą, kad ir kokio lygmens (švietimas, aut. p.) tai būtų. Ar mokyklinis, ar aukštasis mokslas.

Kartu turime sudaryti sąlygas mokytojams, mokslininkams, sporto bendruomenei geriausiai kaip galima jiems vystyti savo sritį. <...> Tiesiog, kad tai būtų patraukli darbo vieta“, – kalbėjo jis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras G. Jakštas kalbėjo, jog situaciją dėl švietimo reformų galima apibūdinti kaip lazdą su dviem galais.

„Kartu yra pokyčių, kurių labai reikia, bet kartu matome, kad tų reformų vienu metu yra nemažai, galbūt ir per daug. Bet jeigu kažkas nėra daroma, tai klausiama – o kodėl ši sritis yra nejudinama?

Tai mes inventorizuojame, kas yra pradėta. Daug dalykų jau tiesiog negalime atsukti atgal ir sustabdyti, nes tai turėtų dar didesnę žalą. Svarbiausia mums yra komunikacija ir kad bendruomenė aplink kurią yra priimami sprendimai būtų įtrauktą į sprendimų priėmimą, būtų išgirsti mokytojai, sportininkai, mokslininkai. Kad jie žinotų, kodėl taip yra daroma, kas yra daroma, kaip pasiruošta“, – tikino jis.

G. Jakštas aiškino, jog per biudžeto derybas paaiškės, ar mokytojų norimas jų algų kėlimas yra įmanomas.

„Finansų ministerija yra surinkusi poreikį iš visų ministerijų. Tai tų lėšų reikia papildomų ne tik švietime, moksle, sporte, bet ir kitose srityse. Vyriausybės biudžetą planuoja atsakingai, suprantame, kad negalime prisiskolinti krūvos pinigų ir galvoti, kad ateitis išmokės tas skolas. <...>

Prioritetas – švietimas, yra gana aiškus. Nacionalinis susitarimas buvo dėl krašto apsaugos, antras – dėl švietimo. Tikiu, kad mums pavyks rasti lėšų, kad tas įsipareigojimas, kuris atsispindi tiek Vyriausybės programoje, tiek su profesinėmis sąjungomis sutarimuose, tiek susitarimuose su politinėmis partijomis. Jis yra užfiksuotas visur ir tikiuosi, kad nekils kliūčių to įgyvendinti“, – aiškino ministras G. Jakštas.

Žinių radijo laidoje „Aktualusis interviu“ G. Jakštas kalbėjo, jog jo komanda lieka iš esmės nepakitusi.

„Kadangi buvau viceministras atsakingas už aukštąjį mokslą ir mokslą, tai vietoje manęs prisijungs į komandą naujas viceministras, kuris turi didelę patirtį ir darbo universitete. Buvo universiteto dekanu, dirbo įvairiose administracinėse pareigybėse, senate, taryboje. <...> Pastaruoju metu jis dirba susisiekimo ministro patarėju – tai yra Justas Nugaras, kuris turi įvairią patirtį“, – kalbėjo ministras.

Primename, kad buvusi ministrė Jurgita Šiugždinienė iš posto pasitraukė kilus skandalui dėl tarybos narių veiklai skirtų lėšų. Laikinai vadovauti šiai ministerijai paskirta teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.