„Ministrui žinutę nusiunčiau ir laukiu atsakymo. Mes siūlome šiandien keisti derybų vietą – arba derėtis einant, arba Riešėje vakare. Nes jeigu aš dabar vėl važiuočiau į derybas, aš tiesiog neįveikčiau atkarpos, nes čia gal 39 kilometrai“, – Eltai trečiadienį ryte sakė A. Navickas.

Nors Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) dar antradienį išsiuntė streikuojančios profsąjungos atstovams kvietimą atvykti į ministeriją, trečiadienį ryte ministras G. Jakštas sutiko su A. Navicko pasiūlymu. Apie tai Eltai patvirtino ministro atstovė Nomeda Barauskienė.

ELTA primena, kad antradienį buvo pratęstos derybos tarp ministerijos ir streikuojančios švietimo darbuotojų profesinės sąjungos. Vis dėlto, pirmasis derybų raundas nebuvo sėkmingas. Ministro G. Jakšto teigimu, profsąjungos atstovai pateikė tik du kompromisinius reikalavimus dėl atlyginimų mokytojams didinimo ir kontaktinių valandų mažinimo. Ministerija teigė nesulaukusi kompromisinio siūlymo dėl mokinių klasėse mažinimo.

Pats mokytojų profsąjungos vadovas A. Navickas teigė nesulaukęs Švietimo ministerijos atsakymų į jo pateiktus kompromisinius siūlymus. Anot jo, ministerija norėjo pradėti derybas nuo reikalavimų, susijusių su profesinės sąjungos narių socialinėmis garantijomis, o ne mokinių skaičiaus klasėse mažinimo, etatinio apmokėjimo sistemos tobulinimo ir darbo užmokesčio mokytojams didinimo.

Trečiadienį toliau tęsiasi mokytojų streikas, truksiantis mėnesį. Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) duomenimis, trečiadienį streikuoja 285 ugdymo įstaigų darbuotojai.