„Jeigu įsiklausysime į sąlygas, kurias kelia abi pusės, tai jos yra visiškai nepriimtinos viena kitai. Ir šiuo požiūriu niekas nesikeičia. Pokyčiai yra įmanomi – jau ne kartą esam tą sakę, kai bus esminis lūžis karo lauke. Dabar ten yra įstrigimas tam tikras – ir dėl žiemos, dėl kitų priežasčių. Manau, kad tai paaiškina“, – LNK sakė L. Linkevičius.

Jis pabrėžė, jog Rusija taip ir nepakeitė savo taktikos.

„Jie ir toliau bando savo masišku – jokiu būdu ne kokybe, ne paruoštais kariais, bet mobilizuotomis masėmis paveikti frontą. Ir šiuo požiūriu, galbūt, mažiau tikisi, kad subyrės Ukraina, bet turbūt labiau nori paspausti vakarus.

Nes jiems reikia tų derybų, jiems reikia tos pauzės, atgauti jėgas“, – įžvalgomis dalijosi buvęs užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

Karas Ukrainoje

LNK pašnekovas L. Linkevičius teigė, jog kalbos apie aktyvesnį Ukrainos puolimą kitų metų pavasarį nėra laužtos iš piršto.

„V. Putinas nėra pasilikęs jokių atsitraukimo kelių. Jam yra vienas kelias – arba žlugimas, arba toliau įgyvendinti tą savo pseudo teoriją, kas kuo toliau, tuo mažiau darosi tikėtina“, – kalbėjo L. Linkevičius.

L. Linkevičiaus teigimu, Rusijai šiuo metu reikėtų derėtis dėl savo pačių likimo.

„Dėl savo pačių išgyvenimo kažkokiu būdu, o ne dėl Ukrainos. Ji pati kažkokiu būdu išspręs savo problemas. Bet čia taip pat yra reikalinga sąlyga, kad vakarai nutrintų sau užsibrėžtas linijas ir neribotų ginklų tiekimo Ukrainai.

Nes tas konflikto pratęsimas kainuoja ne tik daugiau gyvybių, bet ir situacija jokiu būdu nesisprendžia. Iš visų pusių reikia ryžtingumo ir nuoseklumo“, – kalbėjo buvęs užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

Visą LNK pokalbį su L. Linkevičiumi žiūrėkite čia: