Į Baltarusiją po nepavykusio bandymo nuversti karinę Rusijos vadovybę persikėlusių grupuotės „Wagner“ samdinių planai pastaruoju metu tapo itin plačiai aptariama tema. Susirūpinus dėl potencialios grėsmės Lenkija pasienyje su Baltarusija dislokuoja papildomas karių pajėgas, skelbia užverianti sieną, baiminantis galimų provokacijų mūsų šalis taip pat didina valstybės sienos apsaugos lygį.

Iki šiol viešojoje erdvėje kalbėta apie du galimus scenarijus, kad „Wagner“ samdiniai gali surengti provokacijas pasienyje, įsiveržti į Lietuvos ar Lenkijos teritoriją, nusifilmuoti ir grįžti atgal, taip pat – jėga iš Baltarusijos stumti migrantus.

Visgi, esama ir kur kas pavojingesnio scenarijaus, apie kurį užsimena Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos profesorius dr. Giedrius Česnakas. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)