Tai pirmasis jo vizitas Lietuvoje. Pagrindinis gen. J. Votelio viešnagės tikslas – pažymėti glaudų JAV ir Lietuvos Specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimą tarptautinėse operacijose ir Lietuvos bei Baltijos regiono saugumo stiprinime, susipažinti su Lietuvos saugumo situacija, padėkoti Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų kariams už ilgalaikę paramą JAV Specialiųjų operacijų pajėgoms ir toliau stiprinti puikius Lietuvos ir JAV karinius ryšius.

Su gen. Dž. Voteliu susitiko Prezidentė Dalia Grybauskaitė, JAV ambasadorė Deborah A. McCarthy, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas, Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Jonas Vytautas Žukas, Valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis, Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų vadas plk. Modestas Petrauskas ir kariai.

Gen. J. Votelis įteikė JAV Specialiųjų operacijų vadavietės medalį už nuopelnus stiprinant JAV ir Lietuvos Specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimą buvusiam pajėgų vadui plk. Darius Jauniškiui, dabartiniam Valstybės saugumo departamento direktoriui.

Lietuvos ir JAV Specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimas prasidėjo prieš daugiau nei dvidešimt metų, primena Krašto apsaugos ministerija. Kokybine prasme aukštesnis abiejų valstybių Specialiųjų operacijų pajėgų santykių ir suderinamumo etapas prasidėjo 2002 metais, kai Lietuvos kariai pradėjo dalyvavimą JAV vadovaujamoje kontrteroristinėje operacijoje „Tvirta taika“ (angl. „Enduring Freedom“) Afganistane. Taip pat daugiau nei dešimtmetį kasmet Lietuvos ir JAV SOP kariai dalyvauja bendrose karinėse pratybose kartu treniruodamiesi ir stiprindami tarpusavio sąveiką atliekant pagrindines specialiesiems daliniams skirtas užduotis – aptikti ypač svarbius ir strateginės reikšmės taikinius, sutrikdyti priešiškų pajėgų ketinimus arba juos neutralizuoti.