Humanitarinė padėtis Ukrainoje sudėtinga. Traukiantis prie sienos milžiniški kamščiai, kuriuose žmonės praleidžia daugiau nei parą. Pasak ukrainiečių šaltinių, šiandien naktį dalis tų, kurie mėgino iš Kijevo pasitraukti į Lvovą, kuriame ramiau, ir, tikėtina, rusai jo kol kas nešturmuos, naktį praleido kelyje ir nakvojo po atvirtu dangumi.

Kryptimis, kuriomis išvažiuoja žmonės, baigias dujų ir benzino atsargos, dyzelino dar šiek tiek yra.

Š. Jasiukevičius prašo nevažiuoti prie Lenkijos sienos, nes ukrainiečius ten pasitinka lenkai ir čekai, veža šiltus rūbus, yra pakankamai automobilių. Be to, ukrainiečiai patys išvažiuoja su savo automobiliais, tai transporto jiems kol kas nereikia.

Š. Jasiukevičius vakar viešai kreipėsi į mūsų žmones ir prašė netrukdyti tokiais klausimais, kaip prašymas išvežti iš Ukrainos šunis ir kates. Dabar gelbėjami tik žmonės.

Plačiau video čia.

Tačiau Lietuvoje jau telkiama parama ir savanoriai, kurie padės ir ukrainiečių augintiniams.

„Prašome susitelkimo šiuo sunkiu Ukrainoje laiku. Gavome prašymą iš tarnybų apie galimybę priimti gyvūnus iš karo paveiktos šalies. Vietos stokojame todėl kviečiame Jus visus padėti mums statant voljerus ir būdas Susitikime rytoj, pasiimkite turimus įrankius“, – rašoma asociacijos „Keturkojo viltis“ puslapyje.

Norintys prisijungti prie nosių vedžiojimo prašome Jūsų nedvejoti – teigia asociacijos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės