„Vienintelis būdas, kaip galėčiau įvertinti Vengrijos poziciją – ne tik dėl Ukrainos, bet ir daugeliu kitų klausimų – tai ji yra prieš Europą ir visa tai, apie ką yra Europa“, – pirmadienį Briuselyje žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Tai ideologijų susidūrimas. Tų, kurie nori stiprios Europos, ir tų, kurie iš viso nebenori Europos Sąjungos. Jeigu galime būti racionalūs ir priimti racionalius sprendimus – sakykime, pragmatiškus – galbūt šis žingsnis gali būti išspręstas. Jeigu ne – gali būti, kad laukia tamsūs laikai“, – perspėjo jis.

ELTA primena, kad šią savaitę Briuselyje vyks Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdis. ES lyderių susitikimo metu bus sprendžiamas Ukrainos narystės klausimas. Todėl vyksiantis posėdis įvardijamas kaip vienas svarbiausių ES šalių valstybių ir vyriausybių vadovų pasitarimų šiais metais.

Tačiau esama nuogąstavimo, kad Ukrainos narystės klausimą gali apsunkinti Vengrijos pozicija. Šios šalies premjeras Viktoras Orbanas yra pareikalavęs išbraukti diskusijas Ukrainos narystės tema iš EVT darbotvarkės.

Kritikai kaltina V. Orbaną, kad šis bando šantažuoti Briuselį, siekdamas gauti prieigą prie milijardinio ES finansavimo. EK nesuteikia Vengrijai prieigos prie beveik 22 mlrd. eurų dėl nuogąstavimų, susijusių su korupcija ir įtariamų demokratinių normų pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)