„Manau, kad Z. Jedinskio nebuvimas taip pat yra stiprus signalas. Aš manau, kad jis nebuvimu savo parodė, kad vis dėlto jo nuomonė buvo autentiška. Jis iš tikrųjų taip galvoja, jis iš tikrųjų gailisi A. Lukašenkos“, – antradienį po neeilinio Seimo posėdžio žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Neišvengęs diskusijų Seimas priėmė rezoliuciją, kurioje ketvirtį amžiaus Baltarusiją valdantis A. Lukašenka skelbiamas nelegitimiu vadovu.

Neeilinėje Seimo sesijoje rezoliuciją palaikė 120 parlamentarų iš 122 balsavimui užsiregistravusių. Balsuojant susilaikė 2 Seimo nariai.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę viešojoje erdvėje aštrią kritiką sukėlusiame ir vėliau ištrintame feisbuko įraše Z. Jedinskis teigė:

„Lukašenka iš lietuviškų konservatorių išmoko, kaip nuraminti protestus. Skirtumas tik tas, kad Baltarusijoje policija gina Konstituciją, o Lietuvoje 2009 metais policija gynė tuos, kurie pažeidė Konstituciją, tai yra, policija gynė konservatorių valdžią, kuri per taip vadinamą „naktinę reformą“, pažeisdama Konstituciją, sumažino pensijas ir atlyginimus.“

Savo ruožtu LLRA-KŠS lyderis Valdemaras Tomaševskis sakė, kad jo vadovaujamos partijos kolega buvo ne taip suprastas. LLRA-KŠS pirmininkas tikino, kad Z. Jedinskis nenorėjo pateisinti Baltarusijos režimo brutalių veiksmų. Jo teigimu, partijos kolega tik norėjo priminti, kiek blogo valstybei yra padarę konservatoriai.