Po kandidatų reitingavimo paaiškėjo, jog sąrašą rinkimuose ves dabartinis Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Esu dėkingas, kad esu išreitinguotas pirmuoju numeriu Tomo Vytauto Raskevičiaus komandoje Laisvės partijos sąraše į miesto tarybą. Komanda puiki, ir matau, jog ji geriausiai užtikrins, kad Vilnius nesustotų, nesidairytų atgal, o drąsiai žengtų į priekį. To, kas iki šiol pasiekta, neužtenka – reikia, kad Vilniaus sėkmė pasiektų kiekvieną vilnietį“, – sakė R. Šimašius.

Aukščiausiame sąrašo penketuke rikiuojasi sostinės mero patarėjų grupės vadovė Ieva Dirmaitė, savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Donalda Meiželytė, dabartinė tarybos narė, teisininkė Deimantė Rimkutė ir operos solistas Rafailas Karpis.

Visuotiniame susirinkime Laisvės partijos kandidatas į Vilniaus merus Tomas Vytautas Raskevičius pabrėžė, kad Vilniuje jau nuveiktus darbus svarbu tęsti su dar daugiau ambicijos.

„Remigijus ir mūsų komanda Vilnių pavertė laisvu, atviru, vakarietišku ir drąsiu laimingų žmonių miestu. Ateitį turime kurti dar ambicingiau – užtikrinti, kad Vilnius veiktų visiems, kad čia būtų išgirstas kiekvienas. Kartu kursime miestą, gyvenimu kuriame mėgausis visi“, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

Vilniaus rinkimų programoje Laisvės partija didžiausią dėmesį skiria švietimui, patogiam judėjimui mieste, kokybiškai sveikatos priežiūrai, sveikatingumui palankiai infrastruktūrai bei atvirumui talentams ir verslams.

Tarp švietimo srityje išsikeltų tikslų – keliskart didesni neformaliojo ir ikimokyklinio ugdymo krepšeliai, 30 mokyklų renovacija ir statybos, nulinė tolerancija patyčioms bei visapusiškas jaunųjų talentų ugdymas.

Laisvės partijos vizija judėjimui Vilniuje – miestas pėsčiomis per 15 minučių: bus siekiama, kad visus pagrindinius objektus – mokyklą, darželį, parduotuvę, polikliniką ir kt. – kiekvienas vilnietis pėsčiomis galėtų pasiekti per tokį laiko tarpą. Šiam tikslui bus atnaujinama ir kuriama nauja infrastruktūra visose miesto dalyse.

Tarp esminių programos prioritetų – vilniečių sveikata. Numatoma skirti didelį dėmesį efektyvesnei poliklinikų ir ligoninių veiklai, ligų prevencijos programoms, sveikam ir patogiam judėjimui mieste: naujiems pėsčiųjų ir dviračių takams, sporto infrastruktūrai, ekologiško transporto plėtrai.