Konkursą globoja Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Šiais metais Nacionalinio konkurso tikslas – prasmingai paminėti atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės apgynimo ir tarptautinio pripažinimo 30-metį, skatinti kiekvieną Lietuvos pilietį nuolat domėtis Lietuvos istorija, stiprinti tapatumo jausmą su savo Valstybe, ugdyti visuomenės bendruomeniškumą ir puoselėti pasididžiavimą gimtosios šalies istorija. Konkursas ne tik skatina pasitikrinti istorijos žinias, bet ir suteikia galimybę tas žinias praplėsti, pajusti istorijos mokslo žavesį ir suvokti Lietuvos praeitį pasauliniame kontekste.

Nacionalinis konkursas tampa vis labiau patrauklus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje gyvenantiems lietuviams – susidomėjimas Lietuvos istorija didėja. Džiugu, kad konkurse dalyvauja ne tik kaimyninėse Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Rusijoje, bet ir Islandijoje, Airijoje, Jungtinėje karalystėje, Vokietijoje, Italijoje, Belgijoje, JAV ir kitose šalyse gyvenantys lietuviai. Jei reikėtų suskaičiuoti, rastume dalyvių net iš 37 valstybių! Džiugina, kad dalyvauja ir pavieniai lietuviai, ir lietuvių bendruomenės; viena iš jų – Toskanos lietuvių bendruomenė Italijoje, kuri jau penktus metus Kovo 11-ąją pasitiks atlikdama konkurso užduotis.

Atsižvelgus į susiklosčiusią situaciją dėl pandemijos (COVID-19) šiais metais konkursas bus organizuojamas tik nuotoliniu būdu naujienų portale „Delfi.lt“ (žr. čia). Lietuvos istorijos mokytojų asociacija kviečia mokyklas ir visuomenę 2021 m. kovo 10 dieną nuo 12 iki 13 val. dalyvauti konkurse ir mėginti laimėti LR Seimo įsteigtus vertingus prizus. Tiesiog pasitikrinti savąsias Lietuvos istorijos žinias bus galima iki pat kovo 11 dienos 24 val.

Konkurso organizatoriai gedi 2018 metais mirusio konkurso bičiulio dailininko grafiko, iliustratoraius, knygos ženklų kūrėjo Adomo Matuliausko ir lieka amžinai jam dėkingi už sukurtą konkurso logotipą.

Konkurso idėjai pritaria ir ją remia socialiniai Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos (LIMA) partneriai: Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Vilniaus Universiteto Istorijos fakultetas, naujienų portalas „Delfi.lt”, istorijos korepetitorius internete „GoHisto”.

Kovo 10 diena artėja ir Nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“ organizatoriai kviečia visus besidominčius Lietuvos istorija išbandyti savo žinias ir, anot mūsų himno autoriaus Vinco Kudirkos, iš praeities semtis stiprybės dabarčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)