Taip politikas teigė po ketvirtadienį vykusio Seimo konservatorių frakcijos posėdžio, kuriame jis aiškinosi kolegoms dėl parlamentinei veiklai skirtų lėšų panaudojimo bei galimų ryšių su azartinių lošimų lobistu Mindaugu Ardišausku.

„Aš tikrai neatmetu galimybės atsitraukti iš komiteto pirmininko posto – nepaisant to, kad komitetas veikia sklandžiai ir šiaip nematyčiau pagrindo atsistatydinti“, – Eltai sakė J. Džiugelis.

„Neatmetu šios galimybės. Visgi, man labai svarbu padėti tašką istorijoje su aiškiais faktais ir reputacija – reputacija man yra svarbu“, – aiškino jis.

ELTA jau skelbė, kad konservatorių frakcija paragino J. Džiugelį „nuimti susidariusią įtampą“ dėl kilusio skandalo. Pasak frakcijos seniūnės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, J. Džiugelio iš partijos šalinti neketinama, tačiau, leido suprasti ji, panašiais atvejais į tokias situacijas įsivėlę politikai atsisako vadovaujančių pozicijų.

Redakcijos žiniomis, nemaža konservatorių frakcijos dalis mano, jog SRDK pirmininkui reikėtų palikti komiteto vadovo pareigas. Tą atvirai paragino daryti ir Palangos meras, konservatorius Šarūnas Vaitkus.

Visgi, politikas pirmiau ketina imtis kitų žingsnių – žada kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, atsiriboti nuo azartinių lošimų temos. Be to, J. Džiugelis svarsto teikti kreipimąsi ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

„Pirmiausiai, kreipsiuosi į Etikos ir procedūrų komisiją, kad būtų išaiškinta, ar buvo teisingai naudojamos parlamentinės lėšos, nes niekada nei Finansų departamentas, nei Teisės departamentas per šį laikotarpį po pateiktų duomenų nekėlė jokių klausimų. Taip pat surinksiu trijų metų laikotarpio kūrybinį darbą, kurį man padėjo atlikti mano tuometinis konsultantas“, – savo planais dalijosi konservatorius, nurodydamas, kad ketina „visiškai atsiriboti nuo azartinių lošimų temos“.

„Taip pat pasvarstysiu, ar nereikėtų kreiptis į VTEK dėl man primetamo šešėlio dėl galimo lobizmo – kad būtų išaiškinta, ar turėčiau kažką deklaruoti, ar ne“, – pridūrė jis.

Todėl, tęsė jis, tik sulaukęs minėtų institucijų vertinimo, Seimo narys svarstytų, ar reikėtų trauktis iš SRDK pirmininko pareigų.

„Galbūt šiek tiek dar turėčiau pagalvoti, tam kad priimti kažkokius sprendimus. Šiandien dienai neverta priiminėti skubotų sprendimų.

Norėčiau sulaukti šių institucijų duomenų“, – patikino J. Džiugelis.

„Niekada nebuvau ir nebūsiu įsikibęs jokio posto. Politika – ne vardan posto, o vardan turinio“, – apibendrino jis.

Seimo SRDK J. Džiugelis pradėjo vadovauti 2022 m. gruodį, kai buvęs pirmininkas Mindaugas Lingė paskirtas parlamento Biudžeto ir finansų komiteto vadovu.

ELTA primena, kad klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo po akcijos „Skaidrinam“ pasidalintos informacijos. Skelbta, jog konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų. Už šias paslaugas sąskaitas J. Džiugeliui išrašė pagal individualią veiklą dirbantis Mindaugas Ardišauskas, šiuo metu vadovaujantis Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Nors J. Džiugelis ir M. Ardišauskas atmeta jiems metamus kaltinimus, opozicijai priklausantys Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) nariai kelia klausimų dėl komiteto pirmininko ryšių su lošimų sektoriaus lobistu. Pasak jų, J. Džiugelis galėjo naudotis savo pareigomis, jog į komiteto darbotvarkę būtų įtraukti lošimų rinkai palankūs klausimai.

Pirmadienį Seimo pirmininkė susitiks su frakcijų atstovais

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį susitiks su parlamentinių frakcijų vadovais ir aptars galimus pokyčius dėl kanceliarinių išlaidų reglamentavimo tvarkos.

„Seimo Pirmininkė inicijuoja Seimo frakcijų seniūnų ir Seimo valdybos narių pasitarimą, kuriame planuojama aptarti galimus pakeitimus dėl parlamentinių lėšų ir jų reglamentavimo“, – Eltai perduotame komentare nurodė Seimo pirmininkės sekretoriato vadovas Lukas Kornelijus Vaičiakas.

„Susitikimo metu bus aptarti galimi sprendimo būdai bei tolimesni veiksmai juos realizuojant“, – priduriama atsakyme.

Apie ketinimus inicijuoti frakcijų seniūnų susitikimą V. Čmilytė-Nielsen užsiminė trečiadienį vykusiame Seimo valdybos posėdyje.