Kaip ketvirtadienį per spaudos konferenciją kalbėjo savivaldybės atstovai, dvi didžiąsias Kauno vasaros šventes vienu metu daryti nuspręsta siekiant sukurti miesto gimtadienio tapatybę.

„Nuosekliai stengiamės, kad Kauno diena tapatintųsi visiems su Hanza dienomis ir to principo nuosekliai laikysimės ateityje, nes manome, kad Kauno miesto dienos turi turėti tapatybę, savitumą“, – kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Miesto šventėje, kurioje šiemet pasirodys apie 2 tūkst. atlikėjų, tikimasi sulaukti apie 300 tūkst. lankytojų.

Renginio metu pirmą kartą vyks žirgų konkūras, taip pat planuojama surengti Kauno pilies šturmo inscenizaciją, kurioje dalyvaus visi šventės lankytojai.

Prie Kauno pilies įsikurs trys viduramžių kultūrai skirtos scenos: vienoje vyks dvaro kultūrai skirti renginiai, lomoje įsikurs riterių arena, kurioje vyks turnyrai ir kovos su žirgais, o trečioji scena, pasak organizatorių, bus interaktyvi – joje bursis juokdariai, žonglieriai ir kiti dalyviai, kurie bendraus su šventės lankytojais.

„Šioje šventėje kaip niekada anksčiau profesionali programa, atsisakyta didelės dalies mėgėjų meno programos, kuri anksčiau sulaukdavo kritiško miestiečių įvertinimo“, – kalbėjo savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas.

Nors pagrindinis šventės akcentas bus viduramžiai, organizatoriai žada pramogų ir kitokios muzikos gerbėjams: atidaryme pasirodys Kauno simfoninis orkestras ir saksofonistas Federico Mondelci (Federiko Mondelči) bei atlikėjas Donatas Montvydas. Vyks ir tradiciniai Kauno dienų renginiai: „Padūduokime Kaunui“, roko muzikos koncertas, taip pat skambės džiazo muzika.

Savivaldybės duomenimis, šventei skirta 250 tūkst. litų.