„(...) Vakar buvome pasiruošę visus reikalingus dokumentus, jeigu būtų pasirodę migrantų iš Rusijos. (Sugriežtintą sienų apsaugą – ELTA) mes būtume staigiai pritaikę. Bet matome, kad ta situacija sąlyginai deeskalavosi, nematėme vakar jokių ženklų, kad daugėtų bėgančių iš Rusijos ar iš Kaliningrado srities“, – LRT radijui sekmadienį sakė L. Kasčiūnas.

„Jeigu reikės griežtesnių ribojimų, mes tikrai be problemų tą per valandą ar dvi padarysime“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad šeštadienį „Wagner“ sukarintos grupuotės vadas Jevgenijus Prigožinas pranešė sustabdęs savo karių judėjimą Rusijos sostinės Maskvos link.

Apie samdinių grupės „Wagner“ kovotojų ir jų lyderio pasitraukimą iš Rostovo prie Dono miesto ankstų sekmadienio rytą pranešė ir Rostovo srities gubernatorius.

„Wagner“ kolona paliko Rostovą ir pajudėjo į savo stovyklas“, – teigė gubernatorius Vasilijus Golubevas „Telegram“ kanale.

Šeštadienį Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tikino, kad situacija prie sienos su Rusija ir Baltarusija yra stabili, o Lietuvos sienų apsauga yra sustiprinta.

„Kartu su visu pasauliu stebime įvykius Rusijoje ir noriu patikinti, kad šiuo metu situacija prie sienos su Rusija ir Baltarusija yra stabili, sienos apsauga sustiprinta. Visos tarnybos parengtyje“, – šeštadienį rašoma ministrės A. Bilotaitės pranešime.

Ministrė taip pat nurodė, kad kol kas nesikeis ir rugsėji priimtas regioninis sprendimas neįleisti Rusijos piliečių į šalies teritoriją.

„Neramumai Rusijoje mūsų pozicijos nekeičia. Primenu, kad tebegalioja pernai rugsėjį priimtas regioninis sprendimas neįleisti Rusijos piliečių į mūsų šalies teritoriją, išskyrus išimtinius atvejus, kurie numatyti sprendime“, – pažymėjo ji.

Tuo metu Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pareiškė, kad Latvija neišduos humanitarinių ar kito tipo vizų rusams ir nekeis praėjusiais metais įvestų sienos kirtimo apribojimų, net ir atsižvelgdama į dabartinius įvykius Rusijoje.

E. Rinkevičius apie tai parašė socialiniame tinkle „Twitter“, praneša naujienų agentūra „Ukrinform“.

„Latvija atidžiai stebi, kaip rutuliojasi situacija Rusijoje, ir keičiasi informacija su sąjungininkėmis. Sienų apsauga sustiprinta, vizų iš Rusijos išvykstantiems rusams išdavimas ar sienos kirtimas dėl dabartinių įvykių nebus svarstomas. Tiesioginės grėsmės Latvijai šiuo metu nėra“, – rašė E. Rinkevičius.

Latvijos vidaus reikalų ministras Maris Kučinskis nurodė Valstybės sienos apsaugos tarnybai sustiprinti pasienio kontrolės priemones pasienyje su Rusija ir Baltarusija. Jis patikino, kad prireikus bus pasitelkta Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų parama ir papildomi resursai.