Štai konservatorių kandidatas į Vilniaus merus Mykolas Majauskas, kaip skelbiama Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) oficialioje svetainėje, dovanas dalinti nutarė ir lenkų tautinės mažumos atstovams. Jis prieš šventes užsakė šimtą plastikinių maišelių su šienu ir užrašu „Žyczę niech 2015 rok będzie rokiem pomyślnych zmian!“ („Linkiu, kad 2015-ieji taptų teigiamų permainų metais“ - lenk.). Analogiškas dovanas, tiesa penkissyk didesniu tiražu, M. Majauskas platina ir su lietuvišku tekstu. Tiesa, maišelių su lenkišku tekstu atvaizdas VRK sistemoje nepatalpintas – įkeltas tik lietuviškas analogas.

Socdemų kandidatas Gintautas Paluckas susirūpino rinkėjų saugumu. Taigi jis dalins atšvaitus su savo rinkimų kampanijos simbolika. O socdemų kandidatas į Rokiškio merus Antanas Vagonis rinkėjams dalins tušinukus, kuriuose save tituluoja „ateities meru“. Artimos ar tolimos ateities – neaišku. Socdemai išsiskiria ir kitomis originaliomis dovanomis: nuo puodelių su politiko ir Kalėdų senio atvaizdu iki saldainių su kandidato pavarde bei raginimu keistis.

„Tvarkiečiai“ gi beldžiasi į arbatos mėgėjų širdis. Jie rinkėjams dalins trijų skirtingų rūšių puodelius arbatai su partijos simbolika. Liberalų kandidatas į Vilniaus merus Remigijus Šimašius taiko panašią taktiką – jis rinkėjams dalins arbatą su savo kampanijos šūkiais. Liberalų kandidatas į Kauno merus Rimantas Mikaitis taikosi į užrašų mėgėjus: kauniečiams ketinama dalinti bloknotus, su užrašu, jog jeigu jie balsuos už R. Mikaitį – „viskas bus gerai“. Frazė „Viskas bus gerai“ akivaizdžiai tapo liberalų rinkiminiu šūkiu. Ji puikuosis ant daugelio kandidatų dovanų – nuo arbatos iki saldainių su politiko atvaizdu.

Saldainiai, kalendoriai ir kita atributika su partijos simbolika – ir Darbo partijos pirkinių krepšelyje. Savo veidais dovanas dabina ir Živilė Pinskuvienė, ir Vilija Filipovičienė, ir kiti kandidatai.

O štai „Drąsos kelias“ nusitaikė į ateinančių metų simboliką. Ši partija rinkėjams mėgins įtikti dovanodama... ožkos formos magnetukus.

Žurnalistas Andrius Tapinas socialiniame tinkle „Facebook“ išsityčiojo iš tokių politikų dovanų.

„Jau prašau, maldauju - politikai, jau paleiskit mus Kalėdoms, jau nebejuokinkit. Bet negali jie“, - rašė A. Tapinas.

DELFI primena, jog savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovo 1 d. Pirmą kartą šalies istorijoje bus renkamos ne tik miestų ir rajonų tarybos, bet ir merai.