Karas Ukrainoje tęsiasi jau beveik pusantrų metų, o pabaigos nematyti, tad padėtį vertinančiųjų požiūris primena pustuštės arba puspilnės stiklinės situaciją – kaip kam ji atrodo. Pavyzdžiui, anot Ukrainos vyriausiojo kariuomenės vado generolo V. Zalužno, pavyko „perimti strateginę iniciatyvą“ kovoje su rusų pajėgomis.

Tačiau ką tai reiškia? Juk stebint iš šono gali pasirodyti, kad tokie ambicingi pareiškimai sulaukia ir skeptiškų vertinimų – jokių reikšmingų pasistūmėjimų ar akivaizdžių pergalių fronto linijoje per beveik mėnesį trunkantį kontrpuolimą pasiekti kol kas nepavyko.

Lėtas, metodiškas, daug jėgų ir aukų reikalaujantis stūmimasis į priekį – po kelis šimtus ar kelis kilometrus į priekį nėra tai, ko, galimai, tikėjosi visi tie, kas džiaugėsi dėl vakarietiškų tankų, artilerijos, šaudmenų perdavimu Ukrainai.

Juk nuo pavasario, kuomet laukta šio kontrpuolimo, kalbėta, kad Rusijos okupacinių pajėgų laukia tikra audra. O ir kai kurie patys rusų propagandistai neslėpė nerimo dėl to, kas laukia Rusijos armijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)