Neilgai trukus, A. Vyšniauskas JKL nariams išplatino pareiškimą, kuriuo pranešė pasitraukiantis iš jaunųjųn konservatorių organizacijos pirmininko posto, o europarlamentaras V. Landsbergis išreiškė viltį, kad „jaunikaičio“ elgesį pasvarstys partijos Etikos ir procedūrų komisija, mat A. Vyšniauskas yra ne tik JKL, bet ir konservatorių-krikdemų narys.

Kad „trūksta žodžių“ partijos tarybos posėdyje sakė ir A. Kubilius, kuris, taisydamas jaunojo konservatoriaus klaidą, linkėjo Sashai Son(g) didžiulės sėkmės šeštadienį vakare vyksiančiame konkurso finale.

„Man šiek tiek keista, net ir pikta buvo, kai internete perskaičiau, kad jaunųjų konservatorių lyderis Eurovizijos kontekste pasakė tokių žodžių, kurių net nežinau... net trūksta žodžių, trūksta žodžių. Aš manau, kad mūsų taryba gali labai paprastai pasakyti, kad D. Šavrovui ar Sashai Son(g) linkime šiandien sėkmės ir pergalės, o kitais metais mes rasim pinigų Eurovizijos konkursui Lietuvoje“, - sakė A. Kubilius.

„Nu kas per %&$#@&*^%... nesikeikus. Tas išgama, kursai Lietuvą atstovauja, ne tik užsivadino kažkokiu nesąmoningu vardu, bet dar išdrįso rusiškai užgiedoti. Jokios savigarbos. Kodėl štai balkaniečiai sugeba savomis kalbomis dainuoti? Kodėl sugeba tautinius rūbus užsidėti, nacionalinius šokius sutrypti, o štai mes ėjome ėjome ir priėjome prie to, kad prabilome matuškos šnekta... tfu... visą vakarą sugadino...“, - ketvirtadienio vakarą tuoj po Lietuvos atstovo pasirodymo interneto socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A. Vyšniauskas.

Po A. Vyšniausko minčių paviešinimo DELFI jaunasis konservatorius išplatintame laiške pareiškė, kad gailisi dėl neapgalvotų veiksmų, tačiau tvirtino, kad kiekvienas Lietuvos pilietis gali turėti savo asmeninę nuomonę.