„Pripažįstu, jog padariau didelę klaidą, viešai įžeisdamas Lietuvos atstovą Eurovizijos konkurse. Tai pakenkė ne tik man asmeniškai, tačiau ir organizacijai, kurią stengiausi puoselėti ir kurios vadovu buvau. Suprantu, jog mano padaryta klaida kenkia organizacijos įvaizdžiui ir jos nariams. Prisiimdamas visą atsakomybę ir nenorėdamas dar labiau pakenkti JKL atsistatydinu iš pirmininko pareigų“, - pareiškime rašo A. Vyšniauskas.

DELFI primena, kad už savo žodžius jaunasis konservatorius šeštadienį sulaukė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko ir premjero Andriaus Kubiliaus, europarlamentaro Vytauto Landsbergio bei kitų konservatorių-krikdemų pasmerkimo.

Socialiniame tinkle „Facebook“ A. Vyšniauskas Lietuvai atstovaujantį dainininką Sashą Son(g) už tai, kad dalį dainos sudainavo rusiškai, išvadino išgama. Jaunasis politikas stebėjosi, kad Balkanų valstybių dainininkai geba pasirodyti ir su tautiniais rūbais, dainuoti sava kalba, o lietuviai esą prabilo „matuškos šnekta“.

Po A. Vyšniausko minčių paviešinimo DELFI jaunasis konservatorius išplatintame laiške pareiškė, kad gailisi dėl neapgalvotų veiksmų, tačiau tvirtino, kad kiekvienas Lietuvos pilietis gali turėti savo asmeninę nuomonę.