„Man norisi, kad padėka mokytojams, vaikų šypsenos jiems būtų skirtos kiekvieną dieną, ne tik per šventes. Kiekvienas turime mokytojų, kuriuos galime vadinti savo gyvenimo mokytojais. Juos nešiojamės savo širdy, kartais aplankome. Ir prisimename ne tik spalio penktąją. Mokytojai net nenujaučia, kaip vis tik dažnai buvę mokiniai ar studentai apie juos pagalvoja ir mintyse padėkoja. Mokytojo darbas neapsiriboja vien pamokomis, jis dirba visą parą septynias dienas per savaitę. Jeigu neveda pamokų, vis vien nuolatos galvoja apie savo darbą.

Mokytojas turi labai daug gerųjų galių keisti ir padaryti tai, ko negali niekas kitas, kartais net tėvai. Jis pastebi mažiausią talentą ar problemą ir pastiprina mokinį, gali užauginti jam sparnus.

Pastarieji keleri metai nebuvo lengvi. Esu labai dėkinga mūsų mokytojams, kurie priėmė ukrainiečius mokinius – atvėrė jiems ne tik mokyklų duris, bet ir širdis. Nuostabu, kokie nuoširdūs yra mūsų mokytojai, ir to nuoširdumo dar prireiks. Šiandien sveikiname laureatus. Manau, juos sieja du dalykai – jie keičia mokinių gyvenimus ir drąsiai dalinasi tuo, ką turi, pasitiki vienas kitu. Didžiuojuosi jumis, kiekvieną apkabinu“, - sveikindama mokytojus sakė ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Metų mokytojo premijos įteiktos 5 pedagogėms: Irmai Krivickienei, Kėdainių šviesiosios gimnazijos chemijos mokytojai metodininkei, Valerijai Liaudanskienei, Vilniaus „Vilties“ specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro direktoriaus pavaduotojai ugdymui, logopedei ekspertei, Auksei Pukinskienei, Kauno Martyno Mažvydo progimnazijos lietuvių kalbos mokytojai ekspertei, Joanai Tėvelytei, Kauno lopšelio-darželio „Vaivorykštė“ dailės mokytojai, ir Aleksandrai Žvirblytei, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Fortepijono skyriaus mokytojai ekspertei.

2021 metais paskirta Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija įteikta Gailutei Urbonaitei-Narkevičienei, Bostono lituanistinės mokyklos direktorei ir mokytojai.

Meilės Lukšienės premija įteikta Ąžuolui Jašinskui, Kauno rajono Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinės mokyklos pradinių klasių mokytojui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją