„Kas nepadaryta? – Aiškus vaizdas tų žmonių, kurie sprendimus daro, protuose – aiškus dėstymas dalykų, kad vyksta karas ir kas su kuo kariauja. Jei iki šiol nenorima matyti, kad Putino tironija kariauja prieš laisvąjį pasaulį, o Ukraina yra tik fronto auka. Šios dienos „patiekalas“ yra Ukraina. Jie apsimeta, kad tai – tik Ukrainos karas arba karas Ukrainoje, nežinia ko. Ir tai – tik Ukrainos problema“, – Vakarų politikų mąstyseną perteikė profesorius Vytautas Landsbergis.

„Mes vaidmainiaujam ir esam labai tuo patenkinti“, – konstatavo jis. 

Kyjive gyvenantis ir dirbantis lietuvis Adomas Audickas svarstė, kad aštri V. Zelenskio retorika buvo rizikingas sprendimas, tačiau galiausiai pasiteisinęs.

„Ukraina dabar yra kaip ligonis, kuris kraujuoja, ir tą kraujavimą reikia sustabdyti, ir, be abejonės, ji neturi laiko. Jei kalbame apie Vakarus, žmonės ten atostogauja, galvoja, ką vakare pavalgys, kokį kostiumą apsirengti. Jiems karas Ukrainoje virto kažkokiu statistiniu geopolitiniu reiškiniu“, – sakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)