„Idėja kurti partiją kilo gegužės mėnesį, vėliau ji išsirutuliojo, dabar renkami parašai, kurie būtini registruoti partiją. Reikia, kad būtų surinkta per 2 tūkst. gyventojų parašų“, – portalui „Delfi“ sakė parlamentaras R. Žemaitaitis.

Jis prognozavo, kad naujas politinis darinys turėtų būti įsteigtas šių metų lapkričio pabaigoje – gruodžio pradžioje.

Koks bus naujosios partijos pavadinimas ir simbolika, dar nėra aišku. R. Žemaitaitis minėjo, jog egzistuoja keli pavadinimų variantai, o galutinis sprendimas bus priimtas steigiamajame susirinkime.

Paklausus, kokią vietą šalies politiniame žemėlapyje mato kuriamai politinei jėgai, R. Žemaitis siūlė atkreipti dėmesį į jo ideologiją bei pasisakymus Seime.

„Galite labai gerai suprasti, esu daugiau centro – dešinės. Lietuva, kaip valstybė yra pagrindas ir ant jo reikia lipdyti. Pas mus viskas kažkaip susikergę, viskas yra priešingai, respublikonai yra socialdemokratai, o demokratai pas mus yra konservatoriai. Matyt, kad tik Lietuvoje turime skirtingą nei visame pasaulyje ideologiją, kas yra konservatizmas ir kas yra kairieji, viskas – priešingai.

Remigijus Žemaitaitis

Tai daugiau bus centro, centro – dešinės pozicija, prioritetas ir svoris turi būti suteikiamas valstybei, nes taip, kaip dabar yra – nenormalu“, – sakė R. Žemaitaitis bei piktinosi nesugebėjimu atstovėti savų pozicijų Europos Sąjungos reikalavimų kontekste.

Parlamentaras minėjo, kad jo kuriama partija laikysis šiuo metu esančių esminių užsienio politikos gairių: nepasisakys prieš Lietuvos narystę ES ir NATO aljanse. Paklausus apie planus dalyvauti rinkimuose, R. Žemaitis minėjo Seimo ir Europos Parlamento rinkimus, o dėl Prezidento rinkimų sakė dar abejojantis.

„Kol kas mūsų valdyba, kiek mes renkamės, nemanau, jog kažką randame, kas galėtų šią dieną dalyvauti. Aišku, dalyvauti galima, tačiau pretenduoti į kokią nors olimpinę vietą, manau, kad sunku. Bet kai kurių noras yra, gali būti, kad ką nors ir paremsime“, – apie kitais metais prezidento rinkimus kalbėjo partiją kuriantis parlamentaras.

R. Žemaitaitis minėjo šiuo metu nepriklausantis jokiai politinei partijai, iš „Laisvės ir teisingumo“ pasitraukęs birželio mėnesį, kai dėl pasisakymų apie Izraelį partijos kolegos siekė sustabdyti jo narystę polinėje organizacijoje.

Dėl antisemitinės retorikos Seime R. Žemaitaičio atžvilgiu yra inicijuojama apkalta. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)