„Atėjo laikas iškirsti koridorių į Kaliningrado sritį. Užsienio valdžios reikalavimai mūsų piliečiams, vykstantiems iš Rusijos į Rusiją, gauti vizas ir kitokius leidimus nepakenčiami“, – savo telegramo kanale, kuriame turi 88,5 tūkst. sekėjų rašo D. Rogozinas.

Panašu, kad jo pyktį sukėlė Lietuvoje prasidėję svarstymai dėl rusiškų mokyklų, nes prie šio pareiškimo jis pasidalijo propagandinio rusų portalo „Sputnik“ straipsniu, kurio antraštė skelbia, kad „Lietuva rado dar vieną priežastį uždaryti rusiškas mokyklas“.

Po incidento Vilniuje, kai du paaugliai, besimokantys rusų tautinės mažumos Vilniaus Naujamiesčio mokykloje, dėl politinių pažiūrų apšaudė bendraklasį pneumatiniu ginklu, Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas pareiškė, kad dabar ieškoma kelių palaipsniui atsisakyti rusiškų tautinių mažumų mokyklų.

„Vertiname teisinę bazę, ar bus tai išvis įmanoma padaryti“, – Eltai teigė G. Jakštas.

Ministro teigimu, Latvijai ir Estijai tokį sprendimą priimti buvo lengviau, mat šiose valstybėse nėra daugiau didesnių tautinių mažumų bendruomenių. Pasak jo, Lietuvos atveju siekiama išsaugoti turimus sutarimus su Lenkija, o išskirti vieną tautinę mažumą – nėra teisinio pagrindo.

„Sputniko“ straipsnyje piktinamasi, kad „specialiosios karinės operacijos“, kuria rusai vadina karą, fone Baltijos šalyse sustiprėjo antirusiškos nuotaikos, o Lietuvos valdžia „atvirai sveikinami asmenys, kurie pasižymi agresyviu elgesiu ir retorika Rusijos bei Baltarusijos atžvilgiu“.

Straipsnyje aiškinama, esą rusakalbių padėtis Lietuvoje blogėja.

Buvo sužeistas Donecke

D. Rogozino pavardė spaudoje mirgėjo 2022-ųjų pabaigoje, kai jis buvo sužeistas per artilerijos apšaudymą Donecke – sužeidimą jis patyrė švęsdamas savo gimtadienį.

Pernai sausį jis Prancūzijos ambasadai Maskvoje demonstratyviai nusiuntė iš jo stuburo ištrauktą skeveldrą, nes ji esą buvo iš prancūziškos haubicos „Caesar“ iššauto sviedinio.

Delfi rašė, kad kare jis atsidūrė kaip privačios karinės grupuotės „Carskije volki“ lyderis.

Tų pačių metų liepą po 4 metų jis buvo atleistas iš šalies kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovo pareigų. Plačiau apie D. Rogoziną ir jo karjerą skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)