Kaip DELFI patvirtino seniūnijos darbuotoja Janina Bistrickienė, ugnis suniokojo Žvirblių namą, kuriame gyveno keturi suaugusieji ir du mažamečiai vaikai. Manoma, kad gaisras galėjo kili nuo žiežirbos.

Kaip pasakojo nukentėjusios šeimos narys, vyrai jau buvo išvykę į darbą, o šeimininkė - išėjusi rytinės ruošos, „laimei, pats Dievas ją atvedė į namus, nors niekada kol nudirbdavo visų darbų negrįždavo“.

4 ir 7 metų vaikai su mama miegojo antrame namo aukšte. Pajutusi dūmų kvapą šeimininkė pradėjo šauktis pagalbos. Ugnis akimirksniu apėmė pirmąjį aukštą, tad apsimiegojusius mažamečius iš namo teko kelti per langą.

„Į pagalbą visų pirma atskubėjo artimiausi kaimynai, jų vaikai. Jie ir iškvietė ugniagesius, ir padėjo gelbėti vaikus, išdaužę langą išnešė nevaikštančią močiutę. Nelaimės akivaizdoje laimė tokie kaimynai. Kol gesinome gaisrą, vieni rūpinosi senole, kiti priglaudė berniuką ir mergaitę, paskui padėjo tvarkytis, kuo galėjo padėjo“, - dėkinga DELFI pašnekovė.

Ugnis namą gerokai suniokojo, tad šeima glaudžiasi pas artimuosius, senolę priėmė slaugos ligoninė.

Aktyvūs kaimynai socialiniuose tinkluose išplatino gaisro nuotraukas ir pradėjo rinkti paramą nukentėjusiai šeimai. Žvirbliai labai dėkingi ir jiems, ir seniūnijai už visokiariopą pagalbą.

Kaip DELFI sakė Nemenčinės seniūnijos vyr. buhalterė J. Bistrickienė, gaisro atveju paramos gali tikėtis visi nukentėjusieji nuo gaisro. Skiriamų pašalpų dydis priklauso nuo to, kiek žalos pridarė ugnis.

Gaisras Didžiųjų Kabiškių Parko gatvės 7 numeriu pažymėtame name kilo rugpjūčio 4-osios rytą.

Kol atvažiavo 3 ugniagesių automobiliai, gaisrą gesino visas kaimas, tačiau ugnis spėjo pridaryti daug žalos. Laimė, aukų pavyko išvengti.