Visi žvelgia į Gazą, tačiau geopolitiškai svarbesnis – Izraelio ir Libano pasienis

„Izraelis dar niekada nebuvo tokioje sudėtingoje situacijoje. Pirmą kartą valstybės istorijoje į šalies teritoriją iš Gazos Ruožo paleidžiamas milžiniškas raketų kiekis, laimei, oro gynybos sistemos dar pajėgios sunaikinti apie 95 jų procentus. Visiškai mobilizuota pusė milijono karių, tai didžiausias skaičius per visą Izraelio istoriją. Iš tiesų, karas Ukrainoje ir karas Izraelyje itin susiję, tai tarsi du lazdos galai, rusiškas vėzdas, kuriuo daužomas visas pasaulis“, – portalui „Delfi“ sakė Izraelio ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas leitenantas, kitose šalies tarnybose pulkininko laipsnį turintis išeivis iš Kauno Markas Babotas.

Kaip įvykiai Izraelio ir Libano pasienyje klostysis toliau, juo labiau kad žydų valstybė akivaizdžiai ruošiasi puolimui ir iš pavojingo regiono jau evakavo milžinišką skaičių gyventojų, apie pusę milijono žmonių?

Izraelio karybos ekspertas M. Babotas „Delfi“ sakė, jog iš esmės daug kas priklausys nuo Irano pozicijos.

„Viena vertus, „Hezbollah“ siekia sunaikinti Izraelį, kita vertus – jie jaučiasi esantys Libano gynėjai. Puikiai supranta, kad prasidėjęs karas visiškai sugriaus Libaną. Taigi viskas priklausys nuo Irano: jeigu jis lieps „Hezbollah“ pulti, ji puls“, – sakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)