Į Ukrainą dažnai vykstantis gydytojas interviu „Delfi“ kalbėjo apie dvi Ukrainas – vieną, kuri kaunasi karo fronte, ir kitą – besimėgaujančia gyvenimu šalies sostinėje arba tarkime Lvive.

„(...) Nesu tikras, kiek visuomenėje šiuo klausimu yra sutarimas. Man atrodo, kad ten yra didelis potencialas toliau poliarizuotis tiems dviem poliams, – kurie dirba fronte, ir kurie ten nedirba“, – kalbėjo R. Tamošauskas.

Gydytojas pasakojo ne vieną istoriją, kuri, dirbant su ukrainiečiais, palietė jį asmeniškai, ir apie sužeistą karį, kuris dvylika valandų, prarasdamas sąmonę, nušalęs visas galūnes, nušliaužė 500 metrų iki vietos, iš kur jį jau buvo galima evakuoti, ir apie vietos gyventojo išduoto būrio vadą, kur liko gyvas tik jis ir dar vienas žmogus, ir apie laukiančius protezų.

„Nėra lengvas tas gyvenimas“, – konstatavo R. Tamošauskas. O, ką tiksliau reiškia, nelengvas gyvenimas, skaitykite plačiau gydytojo interviu „Delfi“.

Norintys gali prisidėti prie paramos Ukrainai:

Lietuvos anesteziologų reanimatologų draugijos Paramos Fondas
Kaunas, Europos pr. 122
Įmonės kodas: 306281653
Banko sąskaita:
LT757300010177280271
Swedbank

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją