Izraelis naktį smogė 320 taikinių Gazos Ruože, įskaitant tunelius ir vadavietes, JAV ir Izraelio pareigūnai aptarinėja galimus Gazos Ruožo politinės ateities scenarijus, kai bus nuversta „Hamas“ grupuotės valdžia.

Iranas įspėjo Izraelį ir Ameriką, kad Artimieji Rytai gali tapti nekontroliuojami.

G. Česnako vertinimu, eliminuoti „Hamas“ bus sudėtinga, o tai padarius esą reikės, kad kitų šalių kariuomenės palaikytų taiką.

„Eliminuoti „Hamas“ yra sudėtinga todėl, kad iš esmės tai yra ne tik fiziniai žmonės, kurie vadovauja ir atlieka teroristinius aktus, ir kariauja prieš Izraelį, bet todėl, kad tai yra ideologija pagrįsta ir religija pagrįsta grupuotė. O ideologijos ir religijos šiaip neišrausi. Tai potencialiai Izraelis neturi kitos galimybės kaip tik eiti į teritoriją ir sunaikinti būtent kovotojus, tačiau klausimas, ką daryti po to“, – laidoje „Delfi diena“ pirmadienį komentavo politologas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)