Sekmadienį Lietuvoje viešėjo Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, kuris susitiko su Lietuvos vadovu Gitanu Nausėda. Prezidentai aptarė šalių bendradarbiavimo, regiono saugumo ir paramos Ukrainai klausimus. Siekiant stiprinti Suvalkų koridoriaus apginamumą, sutarta rengti bendras pratybas. Jos, pasak G. Nausėdos, galėtų įvykti balandį.

„Aš labai džiaugiuosi, kad Lenkijos prezidentas tikrai gyvai atsišaukė į tą norą turėti bendras pratybas šiame žemės plote vadinamame „Suvalkų koridoriuje“. Mes jau kalbamės ir apie labai konkretų terminą, galbūt, tai galėtų įvykti balandžio mėnesį. Bet nepamirškime, kad Suvalkų koridorius yra taip pat ir NATO strateginių planų sudėtinė dalis, ir tikrai nėra taip, kad mes čia vieni kalbame apie Suvalkų koridorių ir apie jo apginamumą“, – išskirtiniame interviu Delfi komentavo G. Nausėda.

A. Duda patikino, jog Lenkijoje į Suvalkų koridoriaus apginamumą žiūrima labai rimtai. Pasak jo, jau dabar šiuo klausimu imtasi priemonių.

„Atkreipkime dėmesį, kad pastaruosius metus atkuriame Lenkijos gynybines galimybes būtent rytinėje mūsų šalies dalyje, būtent ten yra kuriami nauji daliniai, atkuriamos galimybės tų dalinių, kurie visą laiką buvo Bartoszyce, Grajewe, kitose vietovėse, stiprinamas Lenkijos karinis dalyvavimas, taip pat stiprinama sienos apsauga ir Lenkijos-Baltarusijos [pasienyje], ir Lenkijos su Karaliaučiumi [pasienyje]. Ten pastatėme elektroninį barjerą, jis 100 proc. dengia pasienį“, – Delfi sakė Lenkijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)