Delfi turimi duomenys rodo, kad aiškinantis A. Anušausko kalbas apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje STT liudytojais apklausti ne tik Seimo narys Raimundas Lopata, naujasis krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, bet ir Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė. Pareigūnai taip pat bendravo ir su buvusiu krašto apsaugos viceministru Margiriu Abukevičiumi, šiuo metu einančiu gynybos patarėjo pareigas Lietuvos ambasadoje Tokijuje.

Juos STT teko apklausti dėl A. Anušausko pasakojimo apie įmonę, ieškojusią kontaktų Lietuvoje. 

Kovo 20 dieną liudydamas STT pareigūnams A. Anušauskas sakė, kad su minėta įmone KAM bendradarbiavimas buvo nutrauktas dėl Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) rekomendacijos.

Iš Delfi turimos informacijos matyti, kad KAM ignoruojama įmonė ėmė ieškoti kontaktų pas kitus politikus ir tarnautojus. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)