Ukraina išreiškė savo norą tapti ES nare maždaug prieš dvejus metus. Tuomet šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė oficialų prašymą. 

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) profesorius Ramūnas Vilpišauskas laidoje teigė ne iki galo mintimis, kad Ukrainos artėjimo prie Europos procesas vyksta sklandžiai ir pažanga yra graži.

„Ta pažanga buvo gana graži iki praėjusių metų rudens, mano nuomone. Būtent iki tada EK iš tiesų rodė lyderystę šioje srityje, bet pastaraisiais mėnesiais mes matome tokių Ukrainos rėmėjų kaip Lenkija jau besikeičiančią poziciją.

Tokia pozicija išliko labai panaši ir pasikeitus valdančiajai koalicijai Lenkijoje, kas rodo, jog tai nėra susiję su konkrečiu valdančių partijų požiūriu. <...> Tai jau, atrodo, tampa struktūrine problema“, – įžvalgomis dalijosi R. Vilpišauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)