Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" atliktos apklausos duomenimis, rugsėjį 21,7 proc. apklaustųjų teigė, kad geriausiai jų interesams atstovauja prezidentė, premjerą geriausiai interesus atstovaujančiu politiku įvardijo 16,4 proc. respondentų. Liepą abiejų šalies vadovų populiarumas siekė atitinkamai 22,4 proc. ir 14,7 procento.

Trečioje vietoje gerokai atsilikdamas žengia valdančios partijos "Tvarka ir teisingumas" vadovas Rolandas Paksas (4 proc.) ir sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Vytenis Andriukaitis (3,7 proc.). Liepą jų populiarumas siekė 3,8 proc. ir 2,6 procento.

Už jų rikiuojasi valdančiosios Darbo partijos (leiboristų) įkūrėjas Viktoras Uspaskichas (3,1 proc.), opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Andrius Kubilius (2,9 proc.) ir vienas "Tvarkos ir teisingumo" partijos lyderių ir aplinkos ministras Valentinas Mazuronis (2,1 proc.).

Smuko ir D. Grybauskaitės simpatijų reitingas

Tuo metu simpatijų reitinge D.Grybauskaitė taip pat laikosi pirmoje vietoje. Į klausimą, palankiai ar nepalankiai vertina visuomenės veikėjus 65,4 proc. respondentų palankiai įvertino prezidentę (prieš tai – 69,1 proc.), 61,4 proc. – premjerą (prieš tai 61,2 proc.).

Nepalankiausiai vertinamas buvęs premjeras, opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Andrius Kubilius ir valdančiai koalicijai priklausančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis.

Apklausa atlikta rugsėjo 5–15 dienomis.