Kaip informuoja Prezidentūros spaudos tarnyba, D. Grybauskaitė išreiškė paramą Ukrainos suverenumui ir teritoriniam vientisumui.

Prezidentė pabrėžė, jog bet koks išorinių jėgų kišimasis į Ukrainos vidaus politinę situaciją prieštarauja tarptautinės teisės principams ir yra nepateisinamas.

Lietuvos vadovė taip pat pasveikino Radą paskyrus naująjį Ukrainos ministrą pirmininką Arsenijų Jaceniuką ir suformavus šalies vyriausybę.

Valstybės vadovės teigimu, svarbiausias naujosios vyriausybės uždavinys užtikrinti Ukrainos vienybę ir nedelsiant spręsti neatidėliotinas ekonomines problemas. Tam, pasak D. Grybauskaitės, yra būtinas visų Ukrainos politinių jėgų susitelkimas ir nacionalinis susitarimas.

Šalies vadovė taip pat pabrėžė, jog labai svarbu užtikrinti, kad Ukrainoje šiemet vyksiantys prezidento rinkimai būtų sąžiningi ir demokratiški.

Kaip teigiama spaudos tarnybos pranešime, laikinasis prezidentas asmeniškai padėkojo šalies vadovei už Lietuvos paramą Ukrainai ir pagalbą nukentėjusiems.

DELFI primena, kad laikinai prezidento pareigas eiti Aukščiausioji Rada paskyrė Oleksandrą Turčynovą. 49-erių O. Turčynovas yra kilęs iš to paties Dniepropetrovsko miesto Ukrainos pietryčiuose, kaip ir ekspremjerė Julija Tymošenko. Jis yra J. Tymošenko partijos "Tėvynė" lyderio pavaduotojas.

O. Turčynovas ėjo Ukrainos valstybės saugumo tarnybos vadovo pareigas po 2004-2005 metų Oranžinės revoliucijos.