Tarybai priklauso esamos ir buvusios valstybių prezidentės bei ministrės pirmininkės.

D. Grybauskaitė šios tarybos nare tapo 2009 metais. Tarybos narėmis taip pat yra Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Danijos ministrė pirmininkė Helle Thorning-Schmidt, Nobelio taikos premijos laureatė Liberijos prezidentė Ellena Johnsona Sirleafa, Pietų Korėjos prezidentė Geuna-Hye Park, Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff, Argentinos Prezidentė Cristina Fernandeza de Kirchner, Bangladešo ministrė pirmininkė Sheikha Hasina ir kitų valstybių lyderės.

Pasak šalies vadovės, darbas šioje taryboje yra Lietuvos lyderystės įvertinimas ir dar viena galimybė mūsų šaliai tapti labiau matomai ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Vienas iš pagrindinių Prezidentės tikslų vadovaujant tarybos veiklai - dar labiau sutelkti valstybių vadoves bendriems darbams ir padrąsinti moteris visame pasaulyje tapti lyderėmis ir prisiimti atsakomybę už savo šalių ateitį.

Pasaulio moterų lyderių taryba yra forumas, leidžiantis šalių vadovėms keistis gerąja patirtimi, skatinti didesnį moterų įsitraukimą į sprendimų priėmimo procesus politikos, ekonomikos, mokslo, sveikatos apsaugos srityse ir imtis iniciatyvų sprendžiant pasaulio moterims svarbias problemas.