„Komentuoti negaliu ir nepatariu kitiems politikams daryti komentarų apie ikiteisminį tyrimą, kuris šiuo metu dar vyksta“, - žurnalistams penktadienį sakė prezidentė.

Taip D. Grybauskaitė atsakė paklausta apie pranešimus, jog VSD sumažino informacijos slaptumo lygį nuo „slaptos“ iki „riboto naudojimo“. Remdamasi neįvardytais šaltiniais, apie tai paskelbė „Lietuvos ryto televizija“.

Premjeras Algirdas Butkevičius šią savaitę pareiškė manantis, kad teisėsaugos tyrimas dėl valstybės paslapties atskleidimo galėjo užtrukti dėl dviejų priežasčių - kompetencijos trūkumo arba mėginimo sušvelninti atsakomybę kaltiesiems.

BNS spalio 31 dieną pranešė apie VSD perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas aktyvias informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie D. Grybauskaitę.

Tą pačią dieną Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl valstybės paslapties atskleidimo ir piktnaudžiavimo. Kol kas nepranešta, kad tyrime kam nors būtų pareikšti įtarimai.