„Neturime uždaryti sienų Baltarusijos piliečiams. Pirmiausia, turime leisti jiems laisvai judėti ir pabėgti nuo A. Lukašenkos režimo. Turime stebėti situaciją šalies viduje. Europos Sąjungos siena yra vienintelis kelias iš Baltarusijos pabėgti nuo represijų, išvengti kalėjimo ir sienų uždarymas tiktai pasitarnaus V. Putino ir A. Lukašenkos režimams“, – LRT televizijai pirmadienį teigė S. Cichanouskaja.

Visgi Baltarusijos opozicijos lyderė pripažino, kad sienos uždarymas prekių tranzitui tiek A. Lukašenkos, tiek V. Putino režimus susilpnintų.
„Sienos uždarymas prekių tranzitui galėtų stipriai paveikti tiek A. Lukašenką, tiek V. Putiną, nes prekės iš Kinijos ir Rusijos keliauja per Baltarusiją ir tai yra vienas iš būdų apeiti sankcijas“, – sakė S. Cichanouskaja.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, Varšuvoje viešinti vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pirmadienį pranešė, kad Baltijos šalių ir Lenkijos vidaus reikalų ministrai sutarė, jog sprendimas visiškai uždaryti sieną su Baltarusija būtų priimtas ginkluoto incidento pasienyje atveju arba įvykus organizuotam masiniam neteisėtų migrantų prasiveržimui.

Lietuvoje jau uždaryti du pasienio su Baltarusija kontrolės punktai, atnaujintas Valstybės sienos apsaugos priedangos planas, pagal kurį praėjusią savaitę vyko kariuomenės ir pasieniečių pratybos, taip pat sustiprinta šalyje esančių Baltarusijos piliečių patikra dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Šiuo metu pasienyje su Baltarusija budi ne tik pasieniečiai – be kariuomenės pasitelkti ir policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, Viešojo saugumo tarnybos specialiųjų pajėgų padaliniai.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) artimiausiu metu siūlys svarstyti dėl dar dviejų pasienio su Baltarusija punktų uždarymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)