Pasak STT, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo Alytaus rajono savivaldybės tarybos narių piktnaudžiavimo savivaldybės lėšomis, konservatoriui A. Vrubliauskui įtarimai pareikšti dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo bei jų panaudojimo.

Nurodoma, kad buvęs Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas, kaip tarybos narys, turėjo teisę gauti išmokas patirtoms išlaidoms, vykdant tarybos nario veiklą, apmokėti.

Tyrimo duomenimis, įtariamasis, vykdydamas individualią veiklą, patirtas kuro ir transporto priemonių remonto išlaidas galimai deklaruodavo ir kaip išlaidas, susijusias su tarybos nario veikla.

2019–2023 metų laikotarpiu, kaip įtariama, jis, siekdamas gauti kompensacijas dėl neva patirtų išlaidų, Alytaus rajono savivaldybės administracijai pateikdavo suklastotus finansinius dokumentus. Tokiu būdu jis padarė didelę neturtinę žalą savivaldybei ir apgaule įgijo beveik 20 tūkst. eurų.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

STT jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Ukmergės, Pasvalio, Prienų rajonų bei Kretingos, Utenos ir Birštono savivaldybių.

Įtarimai šiuo metu yra pareikšti dar 3 asmenims, tarp jų – Jonavos merui, socialdemokratų partijoje narystę sustabdžiusiam Mindaugui Sinkevičiui.

Sustabdė narystę partijoje

Kaip Delfi informavo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atsakingasis sekretorius Martynas Prievelis, buvęs Alytaus rajono meras sustabdė narystę partijoje.

„Buvusiam Alytaus rajono merui A. Vrubliauskui pareiškus įtarimus, politikas informavo, kad stabdo narystę TS-LKD partijoje“, – pranešė partijos atstovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)