Išplatintame reportaže prof. Vytautas Landsbergis, Valdas Adamkus ir Dalia Grybauskaitė kvietė ir ragino lietuvius likti namuose.

„Sustokime“, – vieningai į žmones kreipėsi buvę valstybės vadovai.

Pasiuntė vieningą žinutę

„Mieli žmonės, taip kreipiausi į jus prieš 30 metų sausio 13-ąją, kai ginkluotas priešas tyčiojosi ir norėjo mūsų pražūties. Dabar priešas nematomas, bet jo aukos krenta kasdien. (...) Sustokime ir susivokime“, – kalbėjo prof. V. Landsbergis.

„Ligoninės jau perpildytos. Medikai turi rinktis, kurį koronavirusu sergantį žmogų gelbėti pirmą. 100 tūkst. sergančių, beveik tūkstantis mirusiųjų. Kraupioje statistikoje pirmaujame Europoje. (...) Todėl sakau, sustokime“, – į žmones kreipėsi V. Adamkus.

„Tai – ne skaičiai. Tai – žmonių likimai. Tai mūsų tėvai, draugai, broliai ir sesės. Kai kurių jau neišgelbėsime, bet likusius kitus – dar galime. Įvesti dideli ribojimai, bet tai yra tam, kad galėtume greičiau grįžti į mums įprastą gyvenimą. Todėl būtina jų laikytis, kad išsaugotumėme save ir savo artimuosius“, – kalbėjo kadenciją baigusi prezidentė D. Grybauskaitė.

Į tautą kreipėsi ir premjerė

Antradienį vakare į Lietuvos žmones kreipėsi ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Ji ragino susitelkti, likti namuose ir linkėjo stiprybės.

„Prašau visų, sustokime ir likime namuose. Padėkime medikams gelbėti gyvybes, o kartu ir patys jas gelbėkime, nesudarydami sąlygų virusui plisti. Pademiją galime įveikti tik susitelkę, tik kartu, atidėdami tai, ką galime atidėti, bendraudami nuotoliniu būdu.

Šiuo metu nėra lengvų sprendimų, jie paliečia visus. Tačiau tik visi kartu, susitelkę, šį sunkų laikotarpį įveiksime greičiau“, – kreipimesi sakė I. Šimonytė.

Nuo trečiadienio Lietuvoje įsigalioja griežti karantino ribojimai. Ribojamas asmenų judėjimas tarp savivaldybių. Rekomenduojama iš namų išeiti tik dėl būtinųjų priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (778)