Pasak V. Blinkevičiūtės, po Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovo Ričardo Pociaus liudijimų apie chaosą VRM valdant išskirtines situacijas bei A. Bilotaitės pareiškimų esą šis meluoja, reikėtų nedelsiant išsklaidyti bet kokias abejones.

„Vykdant parlamentinį tyrimą, būtina kruopščiai ir sąžiningai išsiaiškinti realią situaciją, nes kalbame apie mūsų visų žmonių saugumą, apie daugybę policijos ir viešojo saugumo tarnybos pareigūnų. Jei valdant ypatingas situacijas, kaip kalba A. Pocius, tvyro chaosas ir anarchija, gali būti, kad yra sisteminių bėdų organizuojant institucijų darbą. Ir tas bėdas reikia kuo greičiau spręsti. Tarnybų ir ypatingų situacijų valdymas negali būti stichiškas, nes kas bus, jei susidursime su dar didesniais iššūkiais? Kol kas kalbama apie A. Bilotaitės ir R. Pociaus konfliktą, bet gali būti, kad tai tėra ledkalnio viršūnė“ – sako V. Blinkevičiūtė.

Tyrimo, pasak jos, galėtų imtis Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas bei Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija.

Kaip praneša LSDP komunikacijos skyrius, socialdemokratai ne kartą buvo susitikę su VRM pavaldžių įstaigų darbuotojais – pareigūnai nesyk yra išreiškę nepasitenkinimą dabartinės VRM vadovės A. Bilotaitės veiksmais.

Ričardas Pocius

„Panašu, kad nesibaigiančios reformos bei nuolatinis pinigų trūkumas nustekeno daugelį tarnybų. Valdantiesiems negebant sutvarkyti policijos reformos spragų, trūksta pareigūnų, auga nusikalstamumas, o iš VRM reikalavimų ir popierizmo tik daugėja. Reformomis nėra patenkinti eiliniai ugniagesių, policijos, sienos apsaugos ir kitų tarnybų darbuotojai. Kol kas bėdas VRM glaisto ir maskuoja, bet sudėtingesnės situacijos atskleidžia, kad ministerijos vadovybė su darbu dažnai nesusitvarko. O nuo to kenčia ir pareigūnai, ir visuomenė“, – vertina LSDP pirmininkė V. Blinkevičiūtė.

Pirmadienį Delfi publikuotas buvusio VST vado generolo R. Pociaus interviu, kurio metu jis pasakojo apie sistemines problemas VRM ir policijos sistemoje bei ministrės A. Bilotaitės spaudimą. Interviu galite rasti čia.

VRM R. Pociaus žodžius neigia ir sako esą pareigūnas tiesiog šmeižia, o jo atleidimas yra susijęs su tuo, kad generolas be priežasties praleisdavo svarbius tarpinstitucinius posėdžius, yra nustatyta, kad darbo metu nebuvo savo darbo vietoje. VRM paaiškinimą rasite čia.