Krikdemas, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas rašo, kad tai jam yra netikėta ir skaudi žinia.

„Be galo darbštus, energingas, atsidavęs savo Tėvynei, ilgametis valstybės vyras ir bendražygis – krikščionis demokratas. Tikras parlamentaras, mėgęs gilintis į problemą, diskutuoti su kolegomis, kovoti už savo idėjas. Ne vienerius metus Saulius kartu dirbo TS-LKD Bendrijos LKD Valdyboje, kur prisidėjo savo išmintimi ir patirtimi“, – feisbuke rašė P. Saudargas.

„Išeina signatarai, bet jų darbas liks amžiams įrašytas į Lietuvos ir Pasaulio istoriją – tai Lietuvos Nepriklausomybė. Ačiū Jiems už tai“, – akcentavo politikas, išreiškęs užuojautą artimiesiems.

Prisiminimais apie kolegą pasidalino ir parlamentarė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

„Signatarų pjūtis. Išėjo Saulius. Tikrai per anksti, nes turėjo dar daugybę darbų. Jam labai rūpėjo šalies gynybos klausimai, juos išmanė, savo idėjas nuolat teikė politinei bendruomenei. Į jo nuomonę buvo įsiklausoma. Buvo aktyvus mūsų LKD bendruomenės narys, aktyviai dalyvaudavęs įvairiose diskusijose. Atviras nuoširdus žmogus. Lietuvos sūnus. Bus sunku kai jo nesutiksiu Sausio 13-ąją. Liks dar viena tuščia simbolinė vieta istorinėje Kovo 11-osios salėje“, – rašė Seimo narė, artimiesiems linkėdama tvirtybės.

Lietuvos atstovė Europos Audito rūmuose Laima Andrikienė taip pat pasidalino savo atsiminimais apie S. Pečeliūną.

„Kaip perkūnas iš giedro dangaus žinia – mirė Saulius Pečeliūnas. Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras, politikas, visuomenininkas. Iš tiesų – Lietuvos kareivis, tikras ir ištikimas iki galo.

O man – ne tik buvęs kolega, ne tik bendražygis, bet ir draugas, senas geras draugas, nuoširdus ir tikras, reiklus sau ir kitiems, darbštus ir pareigingas, toks, kuriuo galėjai pasitikėti.

Esu Liuksemburge, pirmadienį – labai svarbus posėdis Briuselyje, kuriame privalau dalyvauti, laidotuvėse dalyvauti nepavyks, bet mintimis ir širdimi visas šias dienas būsiu Lietuvoje, su Sauliaus artimaisiais, miela Lina, su visais jį mylėjusiais, jo gedinčiais.

Tebus šviesus Sauliaus kelias Anapus“, – pridūrė L. Andrikienė.

Kaip rašė Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, S. Pečeliūnas buvo aštrus, drąsus, „visomis prasmėmis skardaus balso žmogus, inicijavęs diskusijas“,

„Jis buvo principingas, turintys aiškią savo nuomonę, o taip pat – jautrus ir geranoriškas. Jis neabejotinai buvo Lietuvos žmogus. Užvis labiausiai, manrods, jam rūpėjo jos saugumas“, – feisbuke rašė politikė.

Kaip jau buvo skelbta, S. Pečeliūnas mirė eidamas 68-uosius. Pirmasis apie tai paskelbė portalas LRT, kuriam žinią patvirtino signataro šeima. Užuojautą dėl signataro mirties reiškia ir šalies vadovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)