Prezidentas Gitanas Nausėda reiškia užuojautą S. Pečeliūno artimiesiems ir bendražygiams ir pažymi, kad S. Pečeliūnas buvo nenuilstantis valstybės patriotas, siekęs įtvirtinti valstybės gynybą kaip aukščiausią prioritetą, iki paskutinių gyvenimo dienų dėjęs pastangas tobulinant teisėkūrą valstybės valdymo krizių ir karo metu.

„Atminkime žmones, kurie savo darbu ir drąsa mums suteikė laisvę, kurią branginame ir giname“, – rašoma Prezidento užuojautoje.

S. Pečeliūno darbus ir nuopelnus pagerbė ir užuojautą artimiesiems taip pat išreiškė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Mus paliko vienas iš Nepriklausomybę Lietuvai atnešusių žmonių – drąsi, nepalenkiamas vertybes savo gyvenimo darbais gynusi asmenybė, Kovo 11-osios Akto signataras Saulius Pečeliūnas. Būtent jis drauge su bendražygiais jau 1980-aisiais pogrindžio veiklomis ėmė ruošti dirvą mūsų valstybės atkūrimui, buvo aktyvus Sąjūdžio narys. Nuoširdi užuojauta velionio šeimai ir artimiesiems“, – rašoma Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyriaus išplatintoje premjerės užuojautoje.

Užuojautą dėl S. Pečeliūno mirties Seimo bei savo vardu išreiškė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Signataras ir Seimo narys Saulius Pečeliūnas visą savo gyvenimą skyrė Lietuvai. Buvęs tarp tų, kurie nepabūgę represijų aktyviai reiškėsi sovietmečiu ir dar aktyviau kovojo atgaunant laisvę, ją mokėjo labai vertinti ir branginti. Šviesaus atminimo signataro rūpestis Lietuvos ateitimi ir krašto gynyba buvo jo gyvenimo tikslas iki paskutinės dienos. Netekties akimirką nuoširdžiai užjaučiu šeimą, artimuosius, bendraminčius ir bendražygius“, – sako Seimo pirmininkė.

Apie S. Pečeliūno mirtį šeštadienį pranešė portalas lrt.lt. Tai portalui patvirtino signataro šeima.

S. Pečeliūnui buvo 68-eri. Už nuopelnus valstybei S. Pečeliūnas apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi ir Lietuvos nepriklausomybės medaliu.