Svarbiausi darbai ir krizės

2020–ųjų lapkričio 13–ąją dieną naujos sudėties Seimas susirinko į pirmąjį posėdį. Po iškilmingos priesaikų davimo ceremonijos – pirmasis susirėmimas su ką tik valdančiaisiais buvusiais parlamentarais dėl parlamento vicepirmininkų kandidatūros.

Vilniaus politikos analizės instituto asocijuotasis analitikas, apžvalgininkas Matas Baltrukevičius teigė, jog šiuos trejus Seimo metus ir visą šia kadenciją galima vadinti kriziniais metais.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad naujasis Seimas pradėjo dirbti pandemijos sąlygomis. O paskui labai greitai prasidėjo dar ir tokie vidiniais konfliktai tarp valdančiosios daugumos ir prezidento, tiek dėl Europos Vadovų Tarybos (EVT), šiek tiek anksčiau buvo dėl diplomatų atšalimo.

Tada buvo Baltarusijos organizuota migracijos krizė Lietuvoje, karas Ukrainoje, nepaprastoji padėtis, pabėgėlių iš Ukrainos antplūdis, infliacija, opozicijos boikotas elektros rinkos liberalizacija, kuri irgi kėlė klausimą, „čekiukų“ skandalas, demaršas valdančiųjų su pirmalaikiais rinkimais. O dabar matome koalicijoje gendančius santykius“, – įvykius vardijo apžvalgininkas M. Baltrukevičius.

Būtent šios krizės, anot apžvalgininko, ir paženklino visą šio Seimo darbą.

„Kai reikia nuolat gesinti didesnius, ar mažesnius gaisrus, tada yra žymiai sunkiau susitelkti ties tuo, kas buvo programoje. <...> Ir šis Seimas jau nepaliks itin ryškaus pėdsako kitose sriyse. Vis reikėdavo susitelkti ties nauja krize“, – tikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)