Paklaustas, ar 600 taikinių leidžia sakyti, kad antžeminė Izraelio operacija jau vyksta, D. Antanaitis sakė negalintis konkrečiai komentuoti šių planų. Tačiau viešai prieinama informacija leidžia teigti, jog „pagrindinis veiksmas prasidėjo“, kalbėjo D. Antanaitis.

„Tačiau jeigu yra 600 taikinių nustatyta ir sunaikinta, tai reiškia, kad pasiruošimo fazė baigta. Nes ką darai per pasiruošimo fazę – atlieki žvalgybą, nustatai, kur yra tavo taikiniai, paruoši ugnies priemones, išleidi kovos įsakymus, kariai pasiruošia. <...>

Tai jeigu tie 600 taikinių dabar yra apšaudomi ir sunaikinti, tai reiškia, kad pagrindinis veiksmas prasidėjo. Be to, viešuosiuose šaltiniuose mes jau matėme ir nuotraukas. Kas seka socialiniuose tinkluose Izraelio gynybos pajėgų paskyrą, matosi, kad Izraelio kariai jau yra ir tuneliuose. Tai reiškia, kad pagrindinis veiksmas jau vyksta“, – įžvalgomis LNK vidurdienio žiniose dalijosi D. Antanaitis.

Karas Izraelyje

Jo teigimu, „karinių veiksmų pradžia nėra filmo premjera“, kuriems reikėtų specialaus anonso.

„Tu tiesiog pradedi. Laikas ne reklamai, pašokinėjimui, džiaugsmingam pranešimui. Tu tiesiog pradedi daryti tą operaciją“, – tikino atsargos karininkas.

Pasak D. Antanaičio, Izraelio kariuomenei Gazos ruože bus itin sudėtinga.

„Kovoti mieste yra ypatingai sunku. <...> O Gazos atveju yra požeminiai tuneliai, eini ir nežinai iš kur kas išlįs. Izraeliečiams tai bus velniškai sudėtinga operacija“, – prognozavo LNK vidurdienio žinių pašnekovas D. Antanaitis.

Tarptautinė bendruomenė nerimauja ir spaudžia Izraelį Gazoje išvengti civilių aukų. D. Antanaičio teigimu, kartais atskirti teroristą nuo civilio yra praktiškai neįmanoma.

„Problema ta, kad atskirti teroristą nuo civilio yra praktiškai neįmanoma. Dabar jis yra civilis, bet paėmęs ginklą į rankas ir jis jau teroristas. Tu jį nušauni, ginklas iškrenta iš rankų, ateina tyrėjimas ir pasako, kad tai civilis. <...>

Be abejo, kad tarptautinė bendruomenė dabar spaudžia Izraelį, bet tarptautinė bendruomenė nespaudžia „Hamas“, kad grąžintų pagrobtuosius, kurie laikomi jau nuo spalio 7 dienos. <...> Teroristus reikia žudyti, o tai ir vyksta. Tačiau tarptautinė bendruomenė kažkodėl paima „Hamas“ teroristų pusę, bet visiškai ignoruoja Izraelio teisę gyventi“, – tikino atsargos karininkas.

Jis prognozavo, kad karas prieš „Hamas“ bus labai ilgas, nes „tai net nėra žmonės, tai yra idėja“.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su atsargos karininku D. Antanaičiu žiūrėkite čia: