Jis pabrėžė orų fronto linijose svarbą.

„Kai kas nors kalba apie kontrpuolimą, tai reikėtų pasižiūrėti visų pirma, koks yra oras. Ir ypatingai tose fronto vietose. Kai Europoje jau ateina pavasaris ir jis karštas, tai vis dėl to žvelgiant į tai, kas darosi Donbase, tai ten yra purvas, vanduo, balos – tai sunkiai pravažiuojama šarvinei, kovinei technikai“, – kalbėjo A. Medalinskas.

Politikos apžvalgininkas pabrėžė, kol daug kalbame apie Ukrainos kontrpuolimą, mažiau kalbama apie tokį veiksmą iš Rusijos.

„Tai štai aš bent jau neatmetu šitokio varianto, neatmečiau ir anksčiau, kad jeigu kažkiek atidėtas bus, ar užstrigs Ukrainos kontrpuolimas, tai Rusija dar kartą gali bandyti pulti. Nors, aišku, ji ir dabar puola: Mariinka, Avdjivika, Bachmutas. Bet šia prasme irgi viskas yra įmanoma“, – sakė A. Medalinskas.

Alvydas Medalinskas

Jis taip pat teigė, jog visa eilė Ukrainai pažadėtų ginklų taip ir nebuvo suteikta.

„Ir Ukraina tą labai stipriai akcentuoja. (…) Vienas iš esminių dalykų – stoka raketų ir amunicijos, ginkluotės priešlėktuvinei gynybai. Ir dėl to Rusijos aviacija daro tokius dalykus – naikina miestus. Tame pačiame Bachmute pakeitė taktiką“, – LNK vidurdienio žiniose kalbėjo A. Medalinskas.

Ukrainos žvalgybos vadovas K. Budanovas taip pat teigė, jog Donbasas tikrai nėra finalas. Anot A. Medalinsko, tai konkreti nuoroda į Krymą.

„Nes jeigu mes kalbame apie Donbasą, tai yra tos teritorijos, kurias Rusija paėmė po vasario 24 dienos. Arba tos teritorijos, kurias Rusija aneksavo. Bet pradžioje 2014 metų buvo aneksuotas Krymas.

Dėl to, kai kas nors Vakaruose pradeda svarstyti, ar Krymas jau visai teisėta Ukrainos atakoms teritorijoms, ar ne, ukrainiečiai visą laiką tą ir primena“, – kalbėjo politikos apžvalgininkas A. Medalinskas.

Esmingiausias klausimas, anot jo, kiek ilgai sąjungininkai pasiruošę padėti Ukrainai.

„Nes ukrainiečiai nuolat susiduria su tuo – pažadėta, ateina po kelių mėnesių. Nekalbu ne apie logistiką, bet pažadėti dalykai ateina dar vėliau“, – sakė A. Medalinskas.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su A. Medalinsku žiūrėkite čia: