Tokia apklausa yra atliekama nuo 2005 metų, tačiau migrantų skaičiui vis didėjant, nuspręsta išsiaiškinti lietuvių požiūrį ir nuostatas į didesnes migrantų grupes.

„Pasirinkome tris didžiausias grupes: iš Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos, ir matavome socialinę distanciją jų požiūriu. Buvo užduodami du klausimai: nenoras gyventi kaimynystėje ir nenoras dirbti vienoje darbovietėje su šitomis grupėmis.

Imant tris didžiausias migrantų grupes, tai mažiausia socialinė distancija yra migrantų iš Ukrainos atžvilgiu, didžiausia – migrantų iš Rusijos atžvilgiu. Šiek tiek didesnė socialinė distancija nei migrantų iš Ukrainos yra migrantai iš Baltarusijos“, – apklausos duomenis laidoje „Delfi diena“ pristatė Lietuvos socialinių mokslų centro Etninių tyrimų skyriaus vadovė dr. M. Frėjutė–Rakauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)